Magazin
06 Tem 2014 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:24

İdo isyan etti: İsmimle anılmayı çok isterdim

Geçtiğimiz günlerde ‘Sonsuz Teşekkürler’ adlı ilk albümünü çıkaran İdo Tatlıses isyan etti.

İbrahim Tatlıses ile Derya Tuna’nın oğulları İdo Tatlıses, geçtiğimiz günlerde ‘Sonsuz Teşekkürler’ adlı ilk albümünü çıkardı. İdo Tatlıses, albümün ikinci klibini ‘Mutluluk Perisi’ ya da ‘Hacı Yatmaz’ adlı şarkılarından birine çekeceğini söylüyor. Ünlü bir babanın oğlu olarak çocukluğunda yaşıtlarının yaptığı pek çok şeyi yapamadığını ama yine de çok güzel bir çocukluk geçirdiğini belirten İdo, albümünü ve hakkında merak edilenleri HT Magazin’e anlattı...

Albüm çıkarmaya nasıl karar verdin?

Amerika’da DJ’lik yapıyordum. Müzik eğitimi aldım, aranjeler yapıyordum. Türkiye’ye gelince de bu durum devam etti. Bir gün arkadaşlarımla şarkı yaparken, “Sen okusana” dediler. “Ben niye okuyayım? Benimle ne alakası var” dedim ama bir de baktım ki 15’e yakın şarkı okumuşum. O şarkıların içinden 5’ini seçip albüm yaptık.

Neye göre seçtin şarkıları?

5-10 gün sadece 1 şarkıyı dinliyoruz. Dilimize dolanıyorsa “Tamamdır” diyoruz. Bazı şarkıların melodisi çok güzel ama akılda kalmıyor. Tabii şarkının duygusu da çok önemli.

"İZİN ALMADIM"
Babandan izin aldıktan sonra albüm yaptığına dair haberler çıkmıştı. Doğru mu bu haberler?

Gidip babama “Albüm yapacağım. İzin verir misin?” demedim. Sadece “Baba ben bunu yapmak istiyorum” dedim. İnsanların kafasında öyle bir İbrahim Tatlıses var ki hiçbir şeye izin vermez sanıyorlar. Ama babam hiç öyle biri değil. Aksine, “Bir idealin, bir hayalin varsa onu yap” diyen bir adam. İzin almadım ama hep danıştım.

"TERS KÖŞE YAPTIN"
Annen Derya Tuna aynı zamanda patronun. Bu durum zor mu?

İkisi bir arada olmuyor, kötü oluyor. Çok ciddi bir sıkıntı olmuyor ama her şekilde onun dediğini yapmak zorunda oluyorum. Bir konuda ayrılığa düştüğümüzde annem olarak “Peki sen bilirsin” diyor. 5 dakika sonra ise yanıma gelip patronum olarak “Hayır, onu yapamazsın” diyebiliyor.

Albüm nasıl tepkiler alıyor?

“Bize ters köşe yaptın” ya da “Bir şarkı bütün gün dinlenir mi?” gibi çok güzel yorumlar alıyorum. Çok sevildi, çok beğenildi.

İbrahim Tatlıses’in oğlu olarak tanındın. Artık İdo Tatlıses olarak her yaptığın ve söylediğinle adından söz edilecek. Buna hazır mısın?

İdo Tatlıses olarak anılmayı çok isterdim ama hayatımın sonuna kadar İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo olarak kalacağım. Ben olarak anılmak da güzel bir şey değil. Herkesin üstüme gelmesi, bir şeyler sorması, her şeyin altında bir şey aranması bana göre değil. Ama bakarsın iyi anlaşırız...

HAYRAN OLDUĞUM TEK KİŞİ BABAM
Çocukken çevrende çok fazla sanatçı vardı. Aralarında hayran olduğun biri var mıydı?

İbrahim Tatlıses dışında hayran olduğum kimse yoktu.

“Babamla düet yaparsak arabesk söylerim” demiştin. İkinci albümünde böyle bir sürpriz olur mu?

Aslında ikinci ve üçüncü albümüm hazır, rafta çıkış zamanlarını bekliyorlar ama böyle bir şey olmasını çok isterim. Normalde arabesk okumam ama babam şarkının ufacık bir yerini bile benimle birlikte söylerse seve seve okurum.

ANNEN Mİ BEN Mİ DİYENE KAPIYI GÖSTERİRİM
Kolunda annenin ve babanın yüzlerinin dövmesi var...

Evet. Anne ve baba dışında bir şeyin dövmesinin yapılması bana garip geliyor. Düşünsene adam koluna “Seni seviyorum Merve” yazdırıyor, ayrıldıktan sonra Merve anne oluyor. Ben asla pişman olmayacağım dövmeler yaptırmayı tercih ettim. Bazen annem, “Ya evlendiğin zaman karın sana ‘Bu ne böyle? Madem annenle babanın dövmesi, annenin evine git’ derse” diye takılıyor. Ben de “Annemin evine giderim o zaman” diyorum.

Belli ki annene çok düşkünsün. Evleneceğin insan annenle anlaşamazsa ne yaparsın?

Anneme bazen, “Ah Deryacığım, İdo evlensin de gör” diyorlar ama benim annemle ilişkim asla değişmez. Kimse bana “Annen mi ben mi?” diye soramaz mesela. Sorana kapıyı gösteririm, kendi gider.

HAYATIMDA BİRİ YOK
Aşk hayatında nasıl birisin?

Çok romantiğim deyip ters köşe yaparmışım. Hiç öyle değilim. Her dakika sevgilimle beraber olmak bana göre değil. Onunla baş başa olacağım zamanlar da olur ama sürekli değil. Arkadaşlarımla sohbet etmeyi seven bir insanım. Aman yanlış anlaşılmasın; kaba ya da sert biri de değilim.

Hayatında biri var mı?

Yok. Niye olmadığını da bilmiyorum. Uygun kız yoktu belki.