Gündem
27 Mar 2010 22:52 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2021 16:06

"İDDİALAR UTANÇ VERİCİ, DAVA AÇACAĞIZ!" LALE MANÇO'DAN SERT TEPKİ!

Habertürk gazetesinin Cem Karaca ve Barış Manço'nun kardeş olduğu haberi ortalığı karıştırdı. Manço'nun eşi Lale Ahıskalı (Manço) sert tepki gösterdi.

İlkim Karaca'nın "Evet Cem'in bir ağabeyi vardı. Söylediğine göre o kişi de Barış Manço'ydu! Cem 1945, barış Manço ise 1943 doğumluydu. Yani aralarında 2 yaş vardı. Cem benimle her şeyini paylaşırdı. Anlattığına göre babası Mehmet Karaca ile Barış Manço'nun annesi Rikkat Uyanık arasında bir ilişki yaşanmıştı.'' şeklindeki sözlerine Lale Ahıskalı (Manço) şu cevabı verdi: "İlkim saçmalamış. İlkim'in çok iyi bir kaynak olduğunu düşünmüyorum. Onu referans kabul etmek mümkün değil. Ortada Emrah Karaca'nın davası da var." Ortada 'son derece terbiyesizce bir durum' olduğunu söyleyen Lale Manço, "Her şeyden önce bu kıymetli sanatçıların böyle gündeme gelmesi son derece utanç verici bir durumdur. Böyle gündeme getirmek büyük saygısızlık. Bunun ötesinde bu konu, tamamen benim kayınvalidemin namusuna iftira atan bir konudur." dedi. Cem Karaca'yla Barış Manço arasında 2 yaş olduğuna dikkat çeken Lale Manço, bu iddianın mantıksız olduğunu şu sözlerle savunuyor: "Cem Karaca'nın dünyaya geldiği tarihte kayınvalidem Rikkat hanım, Barış'ın babası İsmail Hakkı Manço'yla evliydi. O sırada İsmail Hakkı Bey, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü yapıyordu ve Rikkat hanım sanat hayatının içinde bile değildi. Alakasız dünyalar. Kayınvalidem, 1946'da eşinden boşandıktan sonra sanat hayatına atılıyor. Böyle bir tutarsızlık var."

Cem Karaca ve Barış Manço'nun üç sene arayla, 57 yaşında öldüğünü hatırlatan Lale Ahıskalı şöyle devam etti: "Eşim vefat ettikten sonra Cem Karaca'nın bütün anma törenlerine katıldı. Samimi taziyelerini bildirdi.Böyle bir şey olsa, mutlaka ortaya çıkardı. Cem Karaca bu önce 'kardeşiyle' (Barış Manço) paylaşırdı ve gelip oğullarıma derdi ki 'Biliyor musunuz ben de sizin bir amcanızım'. Böyle olmayacak, sonra Barış'ın ölümünden 11, Cem'in ölümünden 7 sene sonra böyle bir durumu ortaya çıkacak. Yok böyle bir saçmalık." Ortaya atılan iddianın kendisini ilgilendirmediğini, Barış Manço'ya da hiçbir zararı olmayacağını kaydeden Lale Manço, "O zaten insanların gönlünde yerini korumuş. Bunlar söyleyenlerin ayıbı." yorumunu yaptı. Lale Ahıskalı, Barış Manço'nun ağabeyi Savaş Manço'nun iddialar üzerine Cem Karaca ve kendi DNA'larını karşılaştırılmasını istediğini söylüyor ve ekliyor: "Bence Savaş'ın çok gereksiz bir tavrı var. O aradaki inceliği düşünmesi lazım. Kendisinden çok emin olduğu için aldırmamış. Ama bu tavrı gereksiz buldum."

MÜTHİŞ SIR ORTAYA ÇIKTI!.. BARIŞ MANÇO İLE CEM KARACA KARDEŞ Mİ?