Ekonomi
25 Eki 2022 08:45 Son Güncelleme: 25 Eki 2022 09:04

İcra dosyası sayısı 24 milyonu buldu: Takipteki borç miktarı 30 milyar lirayı aştı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, postacıların artık mektup değil, icra tebliği getirdiğini belirterek, icra dosyası sayısının 24 milyonu, icra takibindeki borç miktarının ise 30 milyar lirayı aştığını söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, postacıların artık mektup değil, icra tebliği getirdiğini belirterek, icra dosyası sayısının 24 milyonu, icra takibindeki borç miktarının ise 30 milyar lirayı aştığını söyledi. Alım gücü daralan vatandaşın, malı mülkü sattığını, borçlarını ödeyemeyenlerin de icralık olduğunu belirten Gürer, yediemin depolarının ise icralık araçlarla dolup taştığına dikkat çekti.

KAÇ POSTACI GELİYOR

Gürer, artık postacıların ve görevlilerin mektup değil, icra tebliği getirdiğini, “Bak postacı geliyor” diye başlayan o eski çocuk şarkısının da “Kaç postacı geliyor” şeklinde değiştiğini ifade etti.

Kapıları icra memurları ve tebliğ için gelen görevlilerin çaldığını ifade eden Gürer, “Kapılar açılmayınca, icra tebliğleri muhtarlıklara gönderiliyor” diye konuştu. Bankaların zamanında tahsil edemediği için takibe aldıkları kredilerin 161 milyar lira düzeyinde seyrettiğine işaret eden Gürer, şöyle devam etti: “Ekonomi sinyalleri alınan yavaşlama eğilimine rağmen vatandaşların bankalara olan borcu hızlı yükselişini sürdürüyor” dedi.

6 MİLYON YENİ DOSYA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın söyleminin aksine 2 bin TL altındaki tüm borçların silinmeyeceğinin de ortaya çıktığını söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ulusal Yargı Ağı (UYAP) üzerinden alınan verilere güre bu yıl 1 Ocak – 21 Ekim günleri arasında icra ve iflas dairelerine toplam 6 milyon 921 bin yeni dosya geldi. Yeni gelen dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.9 arttı” diye konuştu.

YEDİEMİN DEPOLARINDA YER KALMADI

Niğde'de bir yediemin deposunun önünde açıklama yapan Gürer, “Doğal olarak borcunu ödeyemeyen vatandaşın aracı, motosikleti elinden alınıyor. Ekonomik kriz her yere yansıyor. Türkiye'nin her yerinde artık yediemin depoları doldu taştı, yediemin depolarında yer kalmadı” şeklinde konuştu.