Medya
28 Mar 2010 10:34 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2021 16:06

İCLAL AYDIN: "JACGUELINE'İ TANIMIYORUM, ÖLÜ YADA DİRİ UMURUMDA DA DEĞİL!"

Jacgueline krizi Tuna Kiremitçi'nin istifasıyla noktalandı.İclal Aydın pişman mı? İstifa için neler söyledi? Ayşe Özyılmazel'e göre İclal'in davası ne?

Devrimizin hastalıklarından biri de bu; hata arama hastalığı. Karşımızdakinde hele ki başarılı biriyse ufacık da olsa bir hata bulduğumuzda sevincimizden göbek atıyoruz.
Bu arada bütün meseleyi kaçırmışız, asıl olanı görmemişiz ne fark eder, hata bulduk ya! Çalsın sazlar, oynasın kızlar!
Şimdi hatalı kulumuz yazar arkadaşım İclal Aydın. Ona ’arkadaşım’ diyorum. Medyada ’arkadaşım’ demek kolay iş değildir.

"Ayar çekerim görürsün"
Pek arkadaş yoktur buralarda. Diyelim menfaat vardır, geçici gruplaşmalar vardır, arkadan vurma vardır, çelme takma vardır, haset vardır, kin vardır, derinden öfke vardır.
Perşembe günü Vatan’daki köşesinde ’Ayar Çekerim Görürsün’ başlığıyla nefis bir yazı yazdı İclal.
Yazının kahramanı eski eş Tuna Kiremitçi gibi görünse de aslında bütün kadınları aynı biçimde seven ve fakat sevmekten bir halt anlamayan, kendine âşık adamlardı.
Öyle güzel yazmıştı ki İclal! Çünkü vardır öyle adamlar. Dillerine aşkı, sevgiyi, sadakati pelesenk etmişlerdir, romantik cümlelerin, süslü masalların yazarlarıdır onlar. Biraz tanıdığınızda anlarsınız; sadece kendilerini sever onlar, üstelik bunu bile beceremezler.
İclal’in de Tuna’dan kalkarak ayar çekmek istediği buydu işte. "Hayatına giren her yeni kadına köşesinden güzelleme yazarken eskileri gömmeden, bir biçimde onları yeni hikâyesinin altyapısı haline getirmeden de bunu başarabileceğini öğretmeli artık biri ona..." diyordu İclal.

"Keyfim çok yerinde"
Sonra şöyle yazıyordu; "Bana yazdığı mektuplardan birinde, söylediği vakit çok etkilendiğim "senin yanında iyi biri olmak istiyorum" cümlesi vardı. Aynı cümleyi daha sonra aynı vurgularla Demet Sağıroğlu için de kullandı. Ona yazdığı o köşe yazısında daha önce bana ve büyük ihtimalle Yasemin’e de söylemiş olduğunu düşündüğüm bu cümlelere rastlayınca, Demet de "o yazıyı kesip sakladım" diye röportaj verince... İçtenlikle söylüyorum Demet’in aldatıldığını düşünmüştüm ama kıyamamıştım sevincine"
Peki ne oldu? Bizim hata aramaktan kafalarını kaldıramayanlarımız yazıyı çöpe atıp yazıdaki Tuna’nın yeni aşkı olarak düşünülen Jacqueline’e taktılar. Efendim o 1987’de ölen ünlü çellist Jacqueline Mary du Pre’ymiş de İclal cahilmiş de kıskandığı kadın hayatta bile değilmiş de. Pufff!
Belki onlar fark edemeyecek kadar kötüler ama İclal ayağına basılıp da ciyaklamış kedikadın değil. İclal Tuna’da kalmış hiç değil. Nereden biliyorum? Çünkü tanıyorum onu, üstelik dün bir kahve eşliğinde buluşup sohbet ettim onunla.
"Jacqueline du Pre’yi tanımıyorum, umurumda da değil, ölü ya da diri, edebi ya da gerçek bir kişilik hiç önemli değil. Zaten konu o değil" dedi...
Morali de hiç bozuk değildi; "Keyfim yerinde çok eğleniyorum yapılan yorumlara. Gösterilen tepkiler de klasik bir erkek egemen toplumun tepkisidir. Zaten yıllardır aynı insanlar aynı şeyi yapıyorlar, şaşırmadım yani" dedi.
Peki neydi İclal’in davası?; "Kadınları aynı kelimelerle sevmekten vazgeçin kardeşim"di!

"Arsızın hakkından gelirim"
Şimdi herkes onunla ilgili yorumlar pırtlatırken o hayatının çok önemli bir dönüm noktasında olduğunu söylüyordu. Neydi bu dönüm noktası? Arsızın hakkından gelmekti elbette.
İşte İclal’in cümleleri; "Ben deli dolu bir insanım. Hanım durmaya, sessiz durmaya çok gayret ettim. Duruşum ve söylemimde önemli bir viraj döndüm ben. Eskiden insanları kırmaktan incitmekten üzülürdüm, buna zalimler dahildi, onları bile üzmekten korkardım. Artık arsızın hakkından gelirim, sesimi kimse kısamaz."
Tuna Kiremitçi’nin İclal’in yazısından sonra Vatan gazetesinden istifa etmesine de "Bana ne" çekti iclal.
Yani buradan hasetcanlara sesleniyorum; İclal’i yine perişan edemediniz. Onun umurunda bile değilsiniz. Şimdilerde ’Senin Adın Bile Geçmedi’nin ikincisini yazıyor İclal. Gazetede de sürprizleri var!
Bence siz bu pazar biraz kafanızı kaldırın da hadisenin kendisini görmeye başlayın. Her kadın aynı biçimde sevilmez! Siz önce bir kendinizi sevin, kendi kavganızı bitirin sonra ne demek istediğimizi anlayacaksınız.
Hadi bismillah!

Ayşe Özyılmazel/Sabah

''BUGÜNE DEK SUSTUM AMA... '' ESKİ EŞİNİ YERİN DİBİNE SOKTU!..

VATAN GAZETESİ'NDE ŞOK GELİŞME!.. İCLAL AYDIN ''AYAR'' ÇEKTİ, TUNA KİREMİTÇİ İSTİFA ETTİ!..

İKİ ESKİ EŞİN ARASINA GİRİP TUNA KİREMİTÇİ'Yİ İSTİFAYA İTEN KADIN KİM? MEDYARADAR AÇIKLIYOR!..