Magazin
07 Mar 2023 17:11 Son Güncelleme: 07 Mar 2023 17:14

İclal Aydın ameliyat oldu! Sağlık durumu nasıl?

Kanal D dizisi 'Üç Kız Kardeş'te rol alan İclal Aydın, servikal mikrodiskektomi operasyonu geçirdi. Ameliyattan saatler sonra sosyal medya hesabından doktoruyla birlikte fotoğraf paylaşan ünlü oyuncu ve yazar, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

'Üç Kız Kardeş'in Nesrin'i İclal Aydın, 6 Mart Pazartesi günü servikal mikrodiskektomi (boyun fıtığı cerrahi yöntemi) ameliyatı oldu.

51 yaşındaki oyuncu, ameliyattan saatler sonra ayaklanarak, Instagram hesabından paylaşım yaptı. Sevenlerinden İclal Aydın'a 'geçmiş olsun' mesajları yağdı.

'AYLAR SÜREN AĞRILARIM, UYKUSUZLUKLARIM UMARIM SON BULACAK'

Doktoruyla çektirdiği fotoğrafı paylaşan İclal Aydın, sağlık durumu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Bu fotoğraf dün sabah 07.30'da sevgili Prof. Dr. Bülent Önal'ın yaptığı servikal mikrodiskektomi ameliyatımdan yedi saat sonra çekildi. Ayakta, gülerek ve yürüyerek çok şükür. Aylar süren ağrılarım, uykusuzluklarım ve hareket kabiliyetimdeki azalmalar son bulacak umarım. Beni aynı gün ayağa kaldıran doktoruma ve ekibine çok teşekkür ederim. Şu anda geçici ağrılarım olsa da dünkü bu gülüşüm kayıtlara geçsin istedim. Var ol, sağ ol."

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

İclal Aydın (@iclalaydin)'in paylaştığı bir gönderi

 

SERVİKAL MİKRODİSKEKTOMİ NEDİR?

Bu ameliyat boyunda sinir köklerine veya omuriliğe olan basıyı ortadan kaldırmaya yönelik olarak uygulanır. Boyun ön kısmından 2-3 santimlik bir insizyon ile girilerek servikal omurgaya ulaşılır. Mikroskop altında fıtk olan servikal disk boşaltılır ve bası yapan kemik çıkıntılar temizlenir. Disk mesafesi boşaltıldıktan sonra araya kemik grefti, kemik macunu konmuş kafes konarak iki omur arasında füzyon (kemikleşme, bütünleşme) sağlanır. Seçili olgularda boyun hareketini korumak ve fonksiyonu sağlamak amacıyla boşaltılan disk mesafesine servikal disk protezi uygulanabilir.