Gündem
25 Ağu 2020 17:38 Son Güncelleme: 25 Ağu 2020 17:52

İçişleri işin aslını açıkladı! Ahlaksız hesabı kullanan erkek çıktı!

Sosyal medyada 'elif.antplii' (Elif Sarı) ismini kullanan ve bir bebekle annesinin uygunsuz görüntülerini paylaşan kişinin erkek olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Y.E. isimli şahsın Gaziantep'te gözaltına alındığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada infial yaratan paylaşımlar yapan 'Elif Sarı' isimli Instagram hesabını kullanan şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

Yapılan açıklamada şahsın Y.E. isimli bir erkek olduğu, hesaptaki fotoğraarın ise yabancı uyruklu bir kadına ait olduğu ifade edildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:

"Sosyal medya platformu Twitter’da, #elifsaritutuklansin isimli etiket ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalar neticesinde;

Söz konusu fotoğraarı paylaşan @elif.antplii isimli/rumuzlu Instagram hesabını kullanan Y.E. isimli erkek şahıs Gaziantep ilinde yakalanarak hakkında adli işlemler başlatılmıştır.

Bahsi geçen hesaptaki şahısların yabancı uyruklu ve yurtdışında yaşayan şahıslar oldukları dolayısıyla konunun ülkemizle bir bağlantısının bulunmadığı anlaşılmıştır.

Y.E. isimli şahsın bu görüntüleri sosyal medya üzerinden elde ederek ülkemizde yaşandığı algısı yaratmak amacıyla paylaştığı belirlenmiştir."