Gündem
10 Mayıs 2022 19:20 Son Güncelleme: 11 Mayıs 2022 09:02

İçişleri Bakanlığı’ndan müzik yasağı kararı: Saatler yeniden belirlendi

İçişleri Bakanlığı, müzik yasağıyla ilgili "Müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. Pandemi sürecinde saat 24.00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01.00’e kadar uzatıldı" açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz ay Bilim Kurulu toplantısının ardından corona virüs salgınına karşı alınan yeni kararları duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Covid-19 ile ilgili getirilen birçok zorunluluğun kaldırıldığını ancak Covid-19 önlemleri gerekçe gösterilerek gece 24.00’dan sonra uygulanan canlı müzik yasağının devam edeceğini açıklaması büyük tepki toplamıştı.

Siyasilerden sanatçılara kadar söz konusu karara tepkiler sürerken İçişleri Bakanlığı, müzik yasağına ilişkin yeni açıklama yayınladı. Bakanlık, “Müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. Pandemi sürecinde saat 24.00'te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01.00'e kadar uzatıldı” açıklamasını yaptı.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

 Pandemi sürecinde saat 24.00te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saatinin yaklaşan yaz mevsimi ve beraberindeki turizm hareketliliğine bağlı olarak uzatılmasına dair talepler Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca birlikte değerlendirildi ve müzik yayın saati gece 01.00’e kadar uzatıldı.