Gündem
26 Haz 2022 11:22 Son Güncelleme: 26 Haz 2022 12:17

İçişleri Bakanlığı narkotik suçlarla mücadelede anneleri bilinçlendiriyor! ‘Çünkü anneler bilir…’

İçişleri Bakanlığı, narkotik suçlarla mücadelede anneleri bilinçlendirmeye devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, ‘En iyi narkotik polisi anne’ projesi çalışmalarında sadece 2022 yılının ilk 6 ayında 78 bin 976 anne ve anne adayıyla görüştü.

İçişleri Bakanlığı, Narkolog projesi kapsamında 12 bin 100 kişiyle anket yaptı. Buna göre İstanbul’da; uyuşturucu madde kullanımına başlama döneminin en yoğun 15-24 yaş aralığında görüldüğü ortaya çıktı ve oran yüzde 85.8 olarak ölçüldü.

Uyuşturucu maddeyi kendi evinde kullananların yüzde 58.9’unun ailesiyle birlikte aynı evde yaşadığı tespit edildi. Ailesinde uyuşturucu madde kullanımını ilk öğrenen kişinin ise yüzde 72.3 ile anneler olduğu belirlendi.

‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE’

Bu sonuçlardan yola çıkan İçişleri Bakanlığı 2020 yılında yepyeni bir projeyi hayata geçirdi.

‘En iyi narkotik polisi anne’ projesi; uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri konularında anne ve anne adaylarını bilinçlendirmeyi hedefliyor.

İSTANBUL'DA 6 AYDA 79 BİN ANNE İLE GÖRÜŞÜLDÜ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, ‘En iyi narkotik polisi anne projesi’ çalışmalarında sadece 2022 yılının ilk 6 ayında 78 bin 976 anne ve anne adayıyla görüştü.

Amaç ise uyuşturucu ile mücadelede anneleri bilinçlendirmek; çocuklarda ve gençlerde uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için anne duyarlılığından faydalanmak…

NARKOTİKLE MÜCADELE BİRÇOK PROJE İLE DEVAM EDİYOR

Narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen projeler ‘En iyi narkotik polisi anne’ ile sınırlı değil. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı uyuşturucu ticareti ve kullanımının önüne geçmek için 2018 yılından itibaren bir dizi projeyi hayata geçirdi.

Bunlar şöyle:

Uyuma

Narkorehber

Narkonokta

Narkotik Eğitim Tırı

Narkolog