Gündem
12 Eki 2015 13:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

İçişleri Bakanlığı açıkladı! 2 polis görevden alındı!

Şırnak'ta zırhlı polis aracına bağlanarak Hacı Birlik'in cenazesinin sürüklenmesi olayıyla ilgili 2 polisin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

 İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Şırnak’ta yaşanan cenazenin yerde sürüklenmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturmayla alakalı, olayda dahli olduğu değerlendirilen 2 personelin müfettişler tarafından görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

NTV'de canlı yayına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Davutoğlu, "Gerekli tahkikatın hemen yapılması talimatını vermiştim. Tahkikat sonuçlandı. Dün itibarıyla İçişleri Bakanımız tarafından aktarılmıştı. Bugün de 2 görevli bu videoyu çektiği, bu davranışı sergilediği için, terör operasyonlarının meşruiyeti ve demokratik niteliğine zarar verdikleri için 2 polis görevden alındı. Bilinçli şekilde yapıldığı yönünde de bilgiler var. Soruşturma tamamlandığı için gereği yapıldı. Ankara veya başka olaylarda da soruşturma yürüyorsa gereği yapılır. Bazen hukuk devleti kuralları sizin teröriste müdahalenizi geciktirebilir. Öldürüldükten sonra uygulanacak işlemler bellidir" dedi.