Gündem
06 Tem 2010 20:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN MEDYAYA TERÖR HABERLERİ UYARISI!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Genel Yayın Yönetmenleriyle terör haberlerini konuştu

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ’AK Parti ve Gülen’i Bitirme Planı’ belgesinin, emniyetin içinden kişilerin sızdırdığı yönündeki açıklamalarıyla ilgili, "Emniyetin içinde de silahlı kuvvetlerin içinde de yanlış yapanlar olabilir. Yanlış yapanlar tespit edilirse gerekli ceza uygulanır." ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye’de son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili olarak gazete ve haber ajanslarının temsilcileriyle Yeşilköy Wow Otel’de bir araya geldi. Toplantıya Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve çok sayıda gazete ve haber ajansı temsilcisi katıldı. Saat 14.45’de başlayan toplantı 17.45’de sona erdi.

Toplantı sonrası İçişleri Bakanı Beşir Atalay basın toplantısı düzenledi. Gazete ve haber ajanslarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldiklerini aktaran Atalay, toplantının tamamen istişari amaçlı olduğunu vurguladı. Toplantının verimli olduğunu aktaran Bakan Atalay, “Buradaki ana konumuz tabi genelde bakanlığımız alanı güvenlik özgürlük ve terörle ilgili haberlerin verilme şekli gibi konuları irdeledik.” diye konuştu.

Güvenlik ve özgürlük dengesine dikkat çeken Bakan Atalay, dengeyi sağlamanın demokratik toplumlarda büyük hassasiyet gerektirdiğini aktardı. Güvenlik ve özgürlük dengesinde eğer sapmalar olursa sorun meydana geleceğini aktaran Bakan Atalay, Güvenliğin olmadığı yerde özgürlük olmaz özgürlükler ise asla güvenliğe feda edilemez.” diye konuştu.
ETİKETLER
#beşir atalay