Gündem
25 Nis 2012 17:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:34

''İÇİŞLERİ BAKANINA IQ TESTİ GEREK'' DİYEN GAZETECİYE DAVA!(MEDYARADAR/ÖZEL)

“İçişleri Bakanına IQ testi gerek” yazısı nedeniyle gazeteci Kemal Çelik hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

“İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e IQ testi gerekiyor” yazısı nedeniyle Batman Postası Gazetesi sahibi ve Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı M.Kemal Çelik’e Batman Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonrası dava açıldı.

Makalelerinden ötürü sık sık hakkında dava açılan Gazeteci M.Kemal Çelik’e son olarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’le ilgili olarak 28 Mart 2012 tarihli "Bakan Şahin ’IQ’ Testinden Geçmeli" başlıklı yazısından ötürü Batman 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, Çelik’in kaleme aldığı makalede Bakan Şahin’e ’hakaret unsurları var’ gerekçesi ile "Kamu Adına" soruşturma açtı. Soruşturma iki gün içinde davaya dönüştürüldü.
 
20-21 Mart 2012 tarihlerinde bölgemizde yaşanan Newroz olayları sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, "Birilerinin kitabı, birilerinin bayramı öldürmekten yanaysa da şu bilinsin ki; 75 milyon vakur ve sessiz yığının silahına da gerek yok, yumruğuna da gerek yok, sadece birer tükürüğü o 75 bin haini yok etmeye yeter ve yetecektir" sözlerini değerlendiren Gazeteci Çelik, Bakan Şahin’in Kürt halkına bu şekilde hakaret etmemesi gerektiğini dile getirmişti.
 
Yargı Eliyle Bizleri Baskı Altına Almaya Çalışıyorlar
Gazeteci ve aynı zamanda Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanı olan Çelik, hakkında açılan dava ile ilgili olarak; "Haber ve makalelerimize yönelik olarak yargı eliyle bizleri baskı altına almaya çalışıyorlar. Bakan Şahin kendi halkına hareket etmiştir ve bir medya mensubu olarak bunu eleştirerek bir bakanın söylememesi gereken sözleri sarf etmesinin yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım. Eğer bu şuç ise bu suçu işlediğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Yazımda Bakan’a yönelik herhangi bir hakaret olmadığı gibi eleştiri sınırları da aşmış değilim. Ancak, Bakan Şahin hergün kendi halkına hakaret ediyor ve kimse sesini çıkaramıyor. Bakansa Bakanlığını bilmelidir, aksi halde her defasında eleştirilecektir" ifadelerini kullandı.

MEDYARADAR/ÖZEL