Gündem
01 Nis 2022 12:58 Son Güncelleme: 01 Nis 2022 13:02

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 'Angelina Jolie' çıkışı! Suriye sınırını hatırlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir kez daha ABD’li oyuncu Angelina Jolie örneği verdi. Soylu, “Angelina Jolie, Suriye sınırına gelip bir fotoğraf vermekle sorunlar çözülmüyor" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı 20. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi Sertifika Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Soylu açıklamasında, 21’inci yüzyıldaki “göç” krizine dikkat çekti. Soylu konuşmasının devamında, ABD ve Avrupa ülkelerinin göçmenlerin ölümünü izlediğini söyledi.

Batı ülkelerini “samimi” olmamakla suçlayan Soylu, “Angelina Jolie, Suriye sınırına gelip bir fotoğraf vermekle sorunlar çözülmüyor. Nerede dünyanın büyük zenginleri? Hani hep beraber hürriyet, eşitlik, özgürlük diye cicili bicili hareket eden Avrupa ülkeleri? Hani insanlıkları” dedi.

Soylu’nun “Angelina Jolie” örneği vermesi akıllara geçmişteki açıklamalarını getirdi.

Soylu aralık ayında, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin iyi niyet elçisi olarak yaklaşık 10 yıldır çalışmalar yürüten "Angelina Jolie" göndermesi yapmıştı. Soylu, “Angelina Jolie fotoğrafı ile göç meselesini dünyada çözmeye çalıştılar” demişti.

Öte yandan Soylu söz konusu açıklamasından haftalar önce de benzer bir açıklama yapmıştı. Soylu, "Bangladeş'ten Yemen'e kadar dünyanın birçok yerine elinizi uzattınız, elimizi uzattık, oralara destek olduk, insanlığa sahip çıktık. Birileri gibi Angelina Jolie fotoğrafı üzerinden sadece 'mış gibi yapıyor' olmadık” demişti.