Politika
09 Ağu 2022 12:26 Son Güncelleme: 09 Ağu 2022 12:27

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 4 büyük problemi açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da gerçekleştirilen 13. Büyükelçiler Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, 'Ülkemizde 400 bin sığınmacı mülteci var. Her gün Afganistan, Pakistan sınırını konuşuyoruz. Batı meseleyi göç meselesi olarak değil sınır güvenliği olarak görüyor' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da gerçekleştirilen 13. Büyükelçiler Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları: 

Sayın Bakanım, kıymetli büyükelçiler aslında orta yaşta olan bizim gibiler 21. yüzyılın tarifini hiç böyle yapmamışlardı. Bir AB heyecanı tüm dünyayı sarmıştı. Eğer olabilirse Doğu-Batı arasındaki farklar eriyip gidecekti. Önümüzde 4 tane büyük problem var. Küresel aktörlerin yetişemediği ve iflas ettiği 4 problem. Pandemi süreci ve etkileri, Göç, enerji krizi, dördüncüsü ekonomi.

Pandemi sürecini gördük. Elindeki aşıyı paylaşamayanları, çaresiz DSÖ'yle karşı karşıya kaldık. Başka ülkelerin maskelerine el koymak zorunda kalan ülkelerle karşı karşıya kaldık.

İki Göç meselesi... Ülkemizde 400 bin sığınmacı mülteci var. Her gün Afganistan, Pakistan sınırını konuşuyoruz. Batı meseleyi göç meselesi olarak görmüyor, sınır güvenliği olarak görüyor. Mış gibi politika üretiyor. Meselesi Yunanistan-Türkiye arasındaki sınırlara sıkıştıran bir dünya tablosuyla karlı karşıyayız.

Üçüncü problem enerji problemi... Vanalar kısıldığında ne olacak? Dördüncüsü ekonomik süreçler. Üretim sistemleri değişiyor. Göç meselesi bitmeyecektir, farklı süreçlere evrilecektir. Ne Afganistan düzelecek ne de Pakistan. Ne Suriye'deki iç savaş bitecek? Çözüm ortaya konulmadıkça bu paradoks daha da kilit haline gelecek.

ETİKETLER
#süleyman soylu