Gündem
18 Şub 2011 00:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

İÇİŞLERİ BAKANI BUGÜN YAZARINI BİLE ÇILDIRTTI!

Gazeteciler Habertürk ekranlarında Odatv baskını ve basın hürriyetini tartıştı, Adem Yavuz ile Oktay Ekşi'nin katıldığı programda ilginç diyaloglar yaşandı.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Akşam Raporu gündemde geniş yer bulan basın özgürlüğü tartışmalarını gazetecilerle mercek altına aldı. Bugün gazetesi yazarı Adem Yavuz Arslan ile Oktay Ekşi'nin katıldığı tartışmada ilginç diyaloglar yaşandı.

Ece Üner'in modere ettiği program, Odatv baskınıyla alevlenen 'basın ve ifade özgürlüğü saldırı altında mı? sorusuna cevap aradı. Gündemdeki yeri güçlenen soru hükümetin de dikkatini çekmiş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay 'bizdeki basın özgürlüğü Avrupa'da ABD'de bile yok' diyerek tartışmaya ilginç bir katılım göstermişti.

BUGÜN YAZARI İÇİŞLERİ BAKANINA ÇATTI

Bugün yazarı Adem Yavuz, Atalay'ın açıklamasına tepki gösterirken gerçeğin hiç de öyle olmadığına işaret etti:

"İçişleri bakanı olaya farklı bir cepheden bakıyor sanırım. Kendisine katılmıyorum. Ya da bunların hiç farkında değil. Wikileaks'ın yayınladığı belgeleri ben yayınlasaydım dava yağmuruna uğrardım. Hrant Dink davasında önemli belgeleri kitabımda ortaya koydum diye tehdit alıyorum, ailem tehdit altında, mermi gönderdiler. Ama medyanın büyük kısmı bunu görmedi bile."

"BİZİM MAHALLEDEN DEĞİLSE CANI CEHENNEME"

Oktay Ekşi ise Adem Yavuz'a destek vererek medyadaki, 'mahalle ayrımcılığı'na dikkat çekti. Ekşi, Salih Memecan'ın başkanlığını yaptığı Medya Derneği'ni eleştirerek Soner Yalçın'ın gözaltına alınması karşısında bir tepki vermediklerini hatırlattı. Ekşi, "'Bizim mahalleden değilse canı cehenneme' diye düşünmüş olacaklar ki susmuş olmalılar" dedi.

"BU GİDİŞLE ANCAK SPOR MUHABİRLİĞİ YAPABİLİRİM"

Adem Yavuz, karşı karşıya olduğu yargı kuşatmasını hatırlatarak 'Mart'taki duruşmada ceza alırsam artık mesleği bırakıp spor muhabirliği falan yapmam gerekecek' dedi. Oktay Ekşi, 'arkadaşımız genç ve önü açık. Daha yapacak çok işi, çekecek çok çilesi var bu meslekte' diyerek Bugün yazarına destek verdi.