Gündem
25 Ara 2016 08:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:18

İçinde gazeteciler de vardı! 91 kişiyi taşıyan uçak düştü!

Rusya'nın Soçi şehrinde askeriyeye ait bir Tu-154 tipi uçağın düştüğü ve içinde 8'i mürettebat toplam 91 kişinin olduğu bildirildi.

Rusya'nın Soçi şehrinde askeriyeye ait bir Tu-154 tipi uçağın düştüğü ve içinde 8'i mürettebat toplam 91 kişinin olduğu bildirildi.

Rusya savunma bakanlığı basın departmanından yapılan açıklamada kaybolan uçakta bulunanlar Suriye'deki Rus hava üssü Hmeymim'de bulunan Rus Hava Kuvvetleri'nin yeni Yılını kutlamak için giden Rusya Silahlı Kuvvetleri, sanatçılar ve çeşitli Rus basın mensuplarından oluşuyordu.

Rus resmî haber ajansı Ria Novosti'nin verdiği habere göre daha önce radardan kaybolduğu belirtilen uçağın pilotaj veya teknik arızadan dolayı düşmüş olabileceği belirtildi. Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Adler Havaalanı'ndan havalanan uçak kısa bir süre sonra radardan kaybolmuştu.

Savunma Bakanlığı Basın servisi yaptığı açıklamada uçakta askeri yetkililerin yanı sıra bazı sanatçılar ve dokuz kişilik bir basın mensubu grubunun bulunduğunu belirtti.

Şu anda uçağın aranmasına devam edildiği ve radarda kaybolan uçak ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bilgi verildiği bildirildi.

UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ BÖLGE BULUNDU

Interfax, Rus kurtarma ekibinin Karadeniz'de Soçi kıyısı yakınlarında uçağın düştüğü bölgeyi buldu.

Uçağın kalkış esnasında düştüğü, enkazının ise Karadeniz'de 50-70 metre derinlikte, kıyıdan 1.5 kilometre açıklıkta bulunduğu açıklandı.

Bakanlık uçakta, Suriye'nin Lazkiye şehrinde bulunan Hmeymim Üssü'nde konser vermeye giden ünlü Alexandrov askeri orkestrasının bulunduğunu açıkladı.

Ayrıca Russia Channel One'da çalışan 3 gazetecinin de uçakta bulunduğu belirtildi.