Gündem
04 Ara 2012 00:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

"İÇİMDEN GEÇEN ZAMAN" MUMCU AİLESİNİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ!

Habertürk'te konuşan Uğur Mumcu'nun ağabeyi avukat Ceyhan Mumcu, merhum kerdeşinin eşi Güldal Mumcu'yu yazdığı kitap nedeniyle topa tuttu...

Mumcu ailesi kitap çatlağı ile sarsılıyor. Mumcu suikastı ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili 'İçimden Geçen Zaman' adlı bir kitap yazan Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu ile eşinin ağabeyi ve ailenin avukatı olan Ceyhan Mumcu arasında ilginç bir polemik baş gösterdi.

Uğur Mumcu'nun ağabeyi Avukat Ceyhan Mumcu, suikast ve sonrasına dair kitap yazarak kendisini hedef alan eleştirilerde bulunan Güldal Mumcu'nun avukatlığından çekildiğini açıkladı. Habertürk ekranlarına konuk olan Ceyhan Mumcu, merhum kardeşinin eşiyle ters düştüğü açıklamalarında şöyle dedi:

UĞUR MUMCU BUNU ASLA İSTEMEZDİ

Güldal Mumcu'nun beni kamuoyu önünde beni çekiştirmesi Uğur Mumcu'nun asla istemeyeceği bir tutumdur. Bu tartışma Uğur Mumcu'nun sevenlerini de okurlarını da üzmüştür. Ancak ben buna mecbur kaldım. Güldal Mumcu, benim avukatlıklarından çekildiğimi açıklarken gerçekleri söylemiyor.

KİTAPTA BİR ÇOK GERÇEK DIŞI BİLGİLER VAR

Gerçek dışı haksız saldırılar yapılıyor. Hüsamettin Cindoruk 'un meclis komisyonlarını engellediğini söylüyor ama tam aksine destek verdiği için 6 milyon imzalı dilekçeyi Çiller'e götürmedik. Cindoruk 'a götürdük. Doğan Güreş'e haksızlık yapılmıştır. “Geç kalmış taziye” diyor. Güreş, suikasttan sonra ilk gelen isimdir. İlhan Selçuk, Bülent Ecevit, Halit Çelenk, Kemal Nebioğlu aramızdan ayrıldı. Oradakiler doğruydu ama, zamanında onlar yaşarken yazsaydı. Onlara da bu tutumlarının sebebini açıklama şansı vermeliydi.

UĞUR MUMCU'NUN KEMİKLERİ SIZLAMIŞTIR

Bu kişilere yapılan eleştirileri etik ve zarif bulmuyorum. Uğur Mumcu 'nun da kemikleri bu yüzden sızlamıştır. Uğur Mumcu o insanları severdi ve bu isimlerin uluorta eleştirilmesini doğru bulmadım.