Magazin
02 Ağu 2012 12:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:59

İBRAHİM TATLISES'TEN SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'A ÇİĞKÖFTE ÇAĞRISI!

İbrahim Tatlıses, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslendi. Hangi konudan şikayetçi?

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a seslenerek, “Damacananın peşini bırak, çiğ köftenin peşine düş” dedi.

Tatlıses, Etiler’de bulunan Tatlıses Kebap’ta, Türkiye genelinde bulunan Tatlıses Çiğ Köfte bayilerine iftar yemeği verdi. Tatlıses, iftar yemeğine eşi Ayşegül Yıldız ile birlikte geldi. Yemek boyunca keyifli olduğu gözlenen İbrahim Tatlıses, yemeğin ardından da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tatlıses, “Buradan Sayın Sağlık Bakanımıza sesleniyorum: Damacananın peşini bırak; bence çiğ köftenin peşine düş. Çiğ köfteyi değil, çiğ köftecileri denetleyin. Merdiven altında çiğ köfte yapan herkesi denetleyin, cezalandırın; çünkü halkımız bu tür şeylere layık değil” şeklinde konuştu.

ÇİĞ KÖFTE BİR TEK BENDEN SORULUR
67 ülkede geçerli olan helal çiğ köfte sertifikasını gösteren Tatlıses, “Bu sertifikayı ilk alan biziz. Çiğ köfte bir tek benden sorulur. Urfa çocuğuyum ben. Çiğ köfte Urfalılardan sorulur” dedi. Lahmacun konusunda da iddialı olduğunu söyleyen Tatlıses, “Ben şarkıcı mıyım, çiğ köfteci miyim, lahmacuncu muyum, kebapçı mıyım; onu da anlamış değilim. Elimden her iş gelir. Buradan Sağlık Bakanıma sesleniyorum ilk müfettişi bize gönderin” diye konuştu.