Gündem
17 Şub 2013 14:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

İBRAHİM TATLISES'İN DUYGUSAL ANLARI

Türkücü İbrahim Tatlıses, Irak'ın kuzeyindeki Erbil'de Işık Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Türkücü İbrahim Tatlıses, Irak'ın kuzeyindeki Erbil'de Işık Üniversitesi'ni ziyaret etti. Türkülerle karşılanan Tatlıses'e öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Fezalar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Talip Büyük, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Öztaş ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Tatlıses, ziyaret boyunca duygusal anlar yaşadı.

Kampüs girişinde öğrenci ve öğretim görevlileriyle hatıra fotoğrafı çektiren Tatlıses, rektörlük binasında Türkçe Olimpiyatlarına hazırlanan Geylan Tahir Enver isimli 7. sınıf öğrencisinin türkü söylediği sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Türk okullarının yurt dışındaki başarılarından haberdar olduğunu ifade eden Tatlıses, "Hizmetler hepimizi gururlandırıyor. Allah'tan bu başarıların devamını diliyorum. Sağ olun var olun" dedi.

Kendisine gösterilen ilgiden ötürü çok mutlu olduğunu belirten Tatlıses, şöyle konuştu:

"Cehaleti sevmiyorum. Cehaletle bir yere varılmaz. Ben okul okumadım, benim öğretmenim de olmadı. Ama Allah kısmet etti bir tane okul yaptırdım. Ama bu okul zincirlerini kuranlardan da Allah razı olsun bin kere. Hakikatten Türkiye Cumhuriyeti adına önemli şeyler bunlar. Bunun ucu Avrupa'dan Asya'ya, ta Amerika'ya kadar dayanıyor. Bu büyük bir sevap. Buraya gelmekten şeref duydum. Benim için de büyük bir moral oldu."

Fezalar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Talip Büyük ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Öztaş, Tatlıses'in ziyaretinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Ziyaretin ardından rektörlük binasının kapısında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Tatlıses, Türkiye'ye dönmek üzere havaalanına gitti. Ziyareti boyunca üniversite kampüsünde Tatlıses'in türküleri çalındı.