Radar Hattı
25 Tem 2008 12:07 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:10

İBRAHİM TATLISES SİYASETE GİRDİĞİNE BİN PİŞMAN!... TATLISES'E BİR DARBE DE MAHKEMEDEN!... TATLISES NE KADAR CEZA ÖDEYECEK?...

İbrahim Tatlıses'e, "seçim yasaklarına uymadığı" iddiasıyla açılan dava kapsamında para cezası verildi.

Bakırköy 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, 7 Temmuz 2007 tarihinde Esenler'de yaptığı bir konuşma nedeniyle "seçim yasaklarına uymadığı" iddiasıyla yargılanan İbrahim Tatlıses ve avukatı katıldı.

Tatlıses, mahkemede verdiği ifadede, 22 Temmuz 2007 tarihindeki genel seçimler öncesi Genç Parti'den (GP) İstanbul milletvekili adayı olduğunu, 7 Temmuz tarihinde Esenler'de bulunduğu bir sırada önünü kesen vatandaşlarla sohbet ettiğini ve onlara el salladığını söyledi.

Tanınan, bilinen bir insan olduğu için her yerde vatandaş ilgisiyle karşılaştığını anlatan Tatlıses, bu olayda da amacının parti propagandası yapmak değil, vatandaşlarla sohbet etmek olduğunu dile getirdi.

Hakim, duruşma sonunda Tatlıses'e "seçim öncesinde, seçim kurullarının belirlediği yerler dışında parti propagandası yaptığı gerekçesiyle" 117 YTL idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca 4 Şubat 2008 tarihinde açılan davanın iddianamesinde, Tatlıses'in 3 aydan 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.
Tatlıses, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Seçim tarihi 22 Temmuz. Biz 7'sinde konuşmuşuz. Bir de sohbet etmişiz yani insanlarla, propaganda yapmamışız. Milletvekili adayıyım, artı bir de İbrahim Tatlıses'im. Sokaktaki insanlar yığılıyor" diye konuştu.

Bu arada adliyeden ayrıldığı sırada bazı hayranları da Tatlıses ile hatıra fotoğrafları çektirdi.