Gündem
14 Mar 2011 18:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

İBRAHİM TATLISES KORUMA TALEBİNDE BULUNDU MU? HÜSEYİN ÇAPKIN AÇIKLADI!

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı düzenlenmesi ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını değerlendirdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses'in herhangi bir koruma talebinde bulunmadığını açıkladı. Saldırının tek bir silahtan gerçekleştirildiğini belirten Çapkın, olayla ilgili gözaltında kimsenin bulunmadığını söyledi.

Çapkın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gazetecilerin olayla ilgili sorularını değerlendirdi. İbrahim Tatlıses'ten herhangi bir koruma talebinin gelmediğini ifade eden Çapkın, "İbrahim Tatlıses'in koruma isteği ile ilgili bir müracaatı koruma şubemize hiçbir zaman olmamış, yok yani. Hakaret ve tehdit ile ilgili çeşitli şehirlerde şimdiye kadar çeşitli müracaatları olabilir ama koruma ile ilgili bir müracaatı yok. Ayrıca kendisinin emekli polislerden bir koruma ekibi de var. Özel harekat polisleri de var
içinde emekli olan polislerden" dedi.

"Gözaltına alınan kimse var mı?" sorusu üzerine Çapkın, "Hayır, henüz yok. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Faillerini bulacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu. Olayın herhangi bir siyasi boyutunun bulunup bulunmadığı şeklindeki soru üzerine Çapkın, "Şimdilik bir şey söylememiz doğru değil. Çalışmalarımız sürüyor ama faillerini bulacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Saldırı sırasında her iki otomobilinde hareket halinde olduğunu belirten Çapkın, "Aynı yönde giderken hareket halindeyken arkadan gelmiş ve taramış geçmiş" diye konuştu. Çapkın, olayda tek silahın kullanıldığını belirtti. İHA