Magazin
07 Mayıs 2008 18:50 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:05

İBRAHİM TATLISES "HIYAR" DEDİ!... CEZASINI KRAL TV ÇEKTİ!... İŞTE KRAL TV'NİN ALDIĞI TATLISES CEZASI!..(VİDEO)

Köşe yazarlarına yönelik küfür içeren sözleri nedeniyle Kral TV'ye ceza verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), türkücü İbrahim Tatlıses'in Kral TV'de yayımlanan bir programda köşe yazarlarına yönelik küfür içeren sözleri nedeniyle Kral TV'ye uyarı cezası verdi.

Üst Kurulun bugünkü toplantısında, Tatlıses'in 30 Nisan 2008 tarihinde saat 21.56'da Kral TV'de yayımlanan ''İbrahim Tatlıses Yeni Albüm Konseri'' adlı programa ilişkin izleme raporunu da inceledi.

RTÜK, Tatlıses'in, TRT'de çıkacağı yayın karşılığında 150 bin YTL alacağını iddia eden köşe yazarlarına yönelik sözlerinin, 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkındaki Kanun'un 4. maddesinin giriş kısmıyla (H) bendine aykırı olduğu kararına vararak, Kral TV'ye uyarı cezası verilmesini kararlaştırdı.

İlgili yasanın 4. maddesinin giriş kısmı, ''Radyo-TV ve veri yayınlarının genel ahlaka uygun olarak kamu hizmeti anlayışı çerçevesinde yapılmasını'', (H) bendi ise ''Türkçe'nin özellikleri ve kuralları bakımından konuşma dili olarak kullanılması milli birlik ve bütünlüğün temel unsurlarından biri olarak çağdaş kültür, eğitim ve bilim dili halinde gelişmesini sağlanmasını'' kapsıyor.

Tatlıses, Vatan Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu'ya canlı yayında "hıyar" demişti.


İşte cezaya neden olan o sözler: