Magazin
17 Ara 2011 17:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:08

İBRAHİM TATLISES BORÇLU ÇIKTI!

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, kime ne borcu var?

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, yılda üç kez telif ücreti aldığı Müzik Yorumcuları Meslek Birliği’ne borçlu çıktı.

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği MÜYORBİR, Number One, Beyaz TV ve Flash TV’nin de aralarında bulunduğu 18 televizyon kanalına telif ücretlerini ödemediği gerekçesiyle 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince dava açtı. MÜYORBİR’in dava açtığı televizyon kanalları arasında İbrahim Tatleses’in sahibi olduğu Tatlıses TV de bulunuyor.

TOPLAYIP ÜYELERİNE DAĞITIYOR

İşin ilginç yanı İbrahim Tatlıses’in üyesi olduğu MÜYORBİR’den yılda üç kez olmak üzere düzenli olarak telif ücreti alması. Bir başka deyişle İbrahim Tatlıses, telif ücreti aldığı MÜYORBİR’e Tatlıses TV’nin teliflerini ödemiyor. MÜYORBİR, üyelerinin şarkı söylerken kullanılan görüntüleri nedeniyle yurtiçinde ve yurtdışındaki televizyon ve radyo kanalları olmak üzere çeşitli mecralardan telif ücretleri toplayıp dağıtımını gerçekleştiriyor.

SEKTÖRDEKİ EN ETKİN BİRLİK

Yapılanması, üyelerinin telif haklarını gözetmesi ve telif ödeme konusunda müzik sektöründeki en işlevsel birlik olan MÜYORBİR, yılda üç kez olmak üzere üyelerine düzenli olarak telif dağıtıyor. MÜYORBİR yılın üçüncü telif dağıtımını önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

Habertürk