Gündem
24 Mar 2010 17:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

İBRAHİM ŞAHİN'İN MEDYA DERNEĞİ'NE KURUCU VE YÖNETİCİ OLMASI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI!..

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in dün tanıtımı yapılan Medya Derneği'nin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi olması, TRT'nin de derneği destekleyen kurumlar arasında gösterilmesi TBMM gündemine taşındı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “AKP hükümetini koşulsuz destekleyen yayın organlarının yöneticilerinden oluşan bir derneğe anayasada ve yasasında özerk ve tarafsız olarak tanımlanan TRT’nin katılması doğru mudur?”  diye sordu.

TRT’nin Medya Derneği’ne katılması ile ilgili yönetim kurulu kararını ve ilgili mevzuatı da soran Ali İhsan Köktürk’ün önergesinde yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

1.                  İbrahim Şahin kendi adına mı bu derneğin kurucuları ve yöneticileri arasında yer almıştır?

2.                  İbrahim Şahin TRT’yi temsilen bu derneğin kurucuları ve yöneticileri arasında yer almış ise bu konuda alınmış bir TRT Yönetim Kurulu kararı var mıdır?

3.                  TRT’nin kurumsal olarak sivil toplum örgütlerine, mesleki birliklere ve benzeri kuruluşlara üye olması ile ilgili hukuki bir düzenleme var mıdır?

4.                  İbrahim Şahin TRT’yi temsilen bu derneğin kurucuları ve yöneticileri arasında yer almış ise;  AKP hükümetini koşulsuz destekleyen yayın organlarının yöneticilerinden oluşan bir derneğe anayasada ve yasasında özerk ve tarafsız olarak tanımlanan TRT’nin katılması doğru mudur?

5.                  Medya Derneği'nin internet sitesinde derneğin faaliyetlerini destekleyen Kurumlar arasında TRT'nin de adı yazılmıştır. TRT'nin bu derneği desteklemesi yönünde alınmış bir Yönetim Kurulu kararı var mıdır? Varsa bu kararını tarih ve sayısı nedir? Bu karar hangi gerekçeyle ve hangi yasal dayanakla alınmıştır?