Gündem
15 Eki 2011 15:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:54

İBRAHİM ŞAHİN'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA! ROJ TV, TRT 6'YI TAKLİT EDİYOR!

Görev süresinin sonuna gelen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, tartışmalı bazı konulara açıklık getirdi.

Şahin, İran’ın PKK yöneticisi Murat Karayılan’ı yakaladığı haberini savundu. TRT Şeş’i öven Şahin, "Roj TV bizi örnek almaya başladı" dedi.

Dün sabah gazetecilerle bir araya gelen Şahin, Karayılan’ın yakalandığına ilişkin haberle ilgili ‘örgütün ikinci isminin reklamını yapmamak için’ açıklama yapmadığını belirterek, kendilerine istihbarat geldiği zaman ‘yakalandığı söylenmektedir’ şeklinde verilmesini istediğini, daha sonra da haberi çektiklerini anlattı.

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik’in eleştirisinin ardından İran Devlet Televizyonu Başkanı’nı aradığını belirten Şahin, görüntü ve ses kaydı istediğini, buna karşılık “Türkiye’nin Suriye politikalarından İran halkı rahatsız” yanıtını aldığını söyleyerek, “Ertesi gün büyükelçilik üzerinden ’böyle bir görüntüyü bulamadık’ diyerek, kapattılar konuyu. Yavaş yavaş bu haberin doğru olduğu ortaya çıkıyor. Ama keşke bu haberimiz yanlış olsa. Çünkü, İran Karayılan’ı gözaltına alıyor veya misafir ediyorsa, başka pazarlıkların olabileceğini siz de düşünüyorsunuzdur” dedi.

TRT Şeş’in bölgede ilgi gördüğünü de anlatan Şahin, “Diyarbakır’da TRT Şeş’in izlenme oranı yüzde 50, kalanı ise Roj TV ve ötekiler. Son dönemde Roj TV bizi örnek almaya başladı. Biz dini program koyunca onlar da bir din adamı buldu” dedi.