Gündem
24 Eyl 2014 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:45

İbrahim Şahin'den Cemaat iddiasına yanıt! Evet eşim 'abla' ama...

TRT Genel Müdürü görevindeyken son Valiller Kararnamesi ile Samsun Valiliği'ne atanan İbrahim Şahin göreve başlamasının ardından kentteki yaygın ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şahin, daha sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Vali Şahin açıklamasının bir kısmı ve soru cevap bölümünde gazetecilerin kamera kaydı yapmasını istemedi.
TRT'DE EN UZUN MÜDÜRLÜK YAPAN BENİM

Bir basın mensubunun sosyal medyada yer alan eşi Şeyda Şahin'in cemaatte 'abla' olduğu şeklindeki iddiaları sorması üzerine Vali Şahin, "Sosyal medyada siz kendinizi istediğiniz kadar savunun, bunun getirdiği olumsuzlukları yönetme kabiliyetiniz yok. Sosyal medyada bunlar yazılıyor, çiziliyor olmasını ben çok önemsemiyorum. Nedeni sosyal medya yazar çizer ama etkisiz bir alandır. Bir sürü şey yazılıp çizildi.

TRT'de en uzun genel müdürlük yapan bir insanım ben. Tabi burada şimdiki sayın cumhurbaşkanımızın, başbakan olduğu dönemde de ben özellikle ikinci dönem genel müdürlük yapmayı istememiştim. Ama şimdiki sayın cumhurbaşkanımız o denemenin başbakanı ikinci dönemi de götürmemi istedi" diyerek şöyle devam etti:

BANA DA YÜKLENMEK İSTEDİLER

"Biz yıllarca kaymakamlık yaptık ve güneydoğu kökenli üniversite öğrencilerinin okuması için özel bir çaba sarf ettik. Tabi öğrencileri okuturken de bir takım cemaatler, cemiyetler falan gündeme geldi. Eşimin abla olmasıyla bir takım eleştiriler oldu, bunlar yazılıp, çizildi. Bana da bu anlamda yüklenmek istediler. Baktılar ki bir şey yok, eşim üzerine çalışmaya başladılar. Bugünkü ifadeyle paralel yapı, buna benzer şeylerle eşimin ne ilgisi, ne alakası olabilir, ne de böyle bir yapının içerisinde. Nihayetinde biz göz önünde olan insanlarız, sadece bugün değil, dün değil."

Kendisinin TRT Genel Müdürlüğü görevinden alınmadığını dile getiren Vali Şahin şöyle konuştu:

TEK İSTİSNASI VATANA İHANET

"Nedeni şu, TRT genel müdürleri kendileri istemediği müddetçe görevden alınamazlar. Tek istisnası vatana ihanet suçu işlerlerse bu suç sabit bulunursa, RTÜK bunu Bakanlar Kurulu'na iletirse, Bakanlar Kurulu da 'evet' derse o zaman görevden alınabilir. Onun dışında görevden alınamıyor.

EVET EŞİM ABLA AMA YAŞI İTİBARİYLE

Benim eşim, yaşı itibariyle abla ama bu tarz paralel yapı gibi şeylerin içerisinde olması söz konusu olmaz. Tüm bu olumsuzluklar söyleniyor. Biz sessiz kalmayı açıkçası yeğledik. Doğru olanın bu olduğunu düşündük. Ama ilahi adalet tecelli edecek. Bizlere çamur atmaya kalkanlar, ilahi adaletin tecelli ettiği dönemde karşılığını bulacaklardır" diye konuştu.

Vali Şahin, Ak Parti iktidarında 12 yıl üst düzey görevde bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bakan Danışmanlığı yaptım. PTT Genel Müdürlüğü yaptım. Müsteşarlık yaptım ve 7 yıl gibi bir süre TRT Genel Müdürlüğü gibi çok önemli bir kurumda görev aldım. Şu anda vali olarak buraya bu iktadar atadı. Onun için görevden alabilirlerdi. Görevden ayrılmamı isteyebilirlerdi, görevden ayrılabilirdim. Onun için zerre kadar gönül koymam, koymadım, koymayacağım. Çünkü benim bulunduğum yerlerde eski yöneticiler bir yıl kaldığında kendilerini bahtiyar sayıyorlardı. 10 yıl benim çalışma hayatımın üçte biri. Şükürler olsun, çok önemli yerlerde bulundum. Ama tek amacım ve bu ülke insanına hizmet etmeyi ben çok önemsiyorum."