Polemik & Kulis
30 Ara 2020 11:38 Son Güncelleme: 30 Ara 2020 15:46

İbrahim Karagül'den boşalan koltuğa kim oturacak? Medyaradar'dan Yeni Şafak bombası!

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün görevden ayrılmasının ardından bu göreve kimin getirileceği merak konusu oldu.

Yeni Şafak gazetesinde tepe yönetimde değişime gidildi. 2018 yılında TV Net, Gerçek Hayat ve Derin Ekonomi dergilerinin Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinden alınan İbrahim Karagül, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini de 31 Aralık tarihi itibariyle bırakacağını duyurdu.

1995 yılından bu yana Yeni Şafak'ta çalışan, 8 yıldır ise Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten İbrahim Karagül'ün ani ayrılığının nedeni merak konusu olurken, yerine geçecek ismin kim olacağı da yanıtsız kalan sorulardan biriydi.

Medyaradar bu sorunun cevabını açıklıyor.

Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmenliği için iki isim ön plana çıkıyor. Bu isimlerden birisi Albayrak Medya Holding (Yeni Şafak) medya grubuna ait yayın organlarından Haftalık Haber Dergisi Gerçek Hayat'ın Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten Can Kemal Özer, diğeri ise Albayrak Medya'nın Genel Müdürü Ömer Karaca.

CAN KEMAL ÖZER KİMDİR? 

1968 Konya Bozkır Armutlu'da doğdu. Gazeteciliğe 1988'de Türkiye'de Yarın Gazetesi'nde başladı. Çeşitli medya kuruluşlarınca muhabir, editör, yayın danışmanı, haber müdürü, genel yayın yönetmeni gibi görevlerde bulundu. Muhtelif sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Bilişim ve kamuoyu araştırma şirketlerinde çalıştı. Radyo programları hazırladı. 2015-2018 yıllarında Yeni Söz Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yürüttü. Aralık 2018 itibariyle Albayrak Medya Holding (Yeni Şafak) medya grubuna ait yayın organlarından Haftalık Haber Dergisi Gerçek Hayat'ın Genel Yayın Yönetmenliğini yürütüyor.

Kendisini "emanetin izinde Müslüman fikir işçisi" olarak tanımlayan Kemal Özer, evli ve İstanbul'da yaşıyor. Halen Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanlığını yürüten Özer yazılarına Gerçek Hayat, İlim İrfan Dergisi ile akkalemler.com 'da devam ediyor. Özer'in yayınlanmış 12 eseri bulunuyor.

ÖMER KARACA KİMDİR?

1979 yılında İstanbul'da doğdu. Üniversitede Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler eğitimi aldı. Bilişim sektöründe çeşitli firmalarda uzun yıllar çalıştı. 2013'ten beri Albayrak Holding TV Net Televizyonu ve Piri Medya Dijital Yayınlar Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir.