Magazin
12 Ara 2023 20:47 Son Güncelleme: 12 Ara 2023 20:48

İbrahim Erkal'ın hayatı film mi olacak? Eşinden flaş açıklama

2017’de yaşamını yitiren ünlü şarkıcı İbrahim Erkal’ın anısına 'Hürmet' konseri düzenlendi. Erkal'ın eşi Filiz Akgün eşinin hayatının film olması için yapımcılardan teklif geldiğini ancak kabul etmediğini açıkladı.

2017 yılında beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden ünlü sanatçı İbrahim Erkal'ın anısına 'Hürmet' konseri düzenlendi. Kültür Bakanlığı ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği gecede eşi Filiz Akgün ev sahipliği yaptı. Bu özel gecede Alişan, Aydilge, Ceylan, Doğuş, Eda Baba, Elif Kaya, Güliz Ayla, Gökhan Tepe, Kafadar, Resul Dindar, Sinan Akçil, Enes Yolcu, Sufle ve Zehra gibi sanatçılar müzikseverlerle buluştu.

Şarkıcı Ersan Er, 2021 yılında İbrahim Erkal'la ilgili "Çok sevilen bir sanatçının hayatını anlatacak olmak bizim için bir vefa borcu" diyerek filminin çekileceğinin müjdesini vermişti. Ancak bu film bir süreliğine rafa kaldırılmıştı. Milliyet'in haberine göre; Filiz Akgün, İbrahim Erkal’ın filmini yapmak için yapımcıların kapısını çaldığını ancak çok fazla kurgu olduğu için bu projeleri kabul etmediğini söyledi.

FİLM PROJELERİNİ KABUL ETMEME SEBEBİNİ AÇIKLADI!

Filiz Akgün, “Film projeleri geldi ama kurgu çok olduğu için istemedik. Çünkü benim çocuklarım var, babasını hiç tanımayan bir kızım var. Tabii ki kurgu yapılır ama bu kurgu abartılmamalı, hayatın dışına gerçeğin dışına çıkarsa olmaz. Bana teklif olarak projeden bahsedildi ama kurgusundan çok hoşlanmadığım için istemedim." ifadelerine de yer verdi.

"İbrahim’in çok böyle bir ajitasyon bir hayatı yoktu memur bir ailenin çocuğu. İleride güzel projeler gelirlerse neden olmasın. Zaten onun da bir filmi olsun isteriz. İbrahim çok anlamlı eserler bırakmış bir isim, o yüzden onun her türlü anılması gerekir” diye noktaladı.