Gündem
18 Mayıs 2022 15:57 Son Güncelleme: 18 Mayıs 2022 16:37

İBB'nin 5 bin yeni taksi teklifi UKOME toplantısında 14. kez reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 500'ü engellileri taşımaya tahsis edilmek üzere 5 bin yeni taksi teklifini Ulaştırma Koordinasyon Merkezi toplantısında 14. kez reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 500'ü engellileri taşımaya tahsis edilmek üzere 5 bin yeni taksi teklifini Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısına 14. kez sundu.

Yapılan oylamada oy çokluğu ile teklif reddedildi. 

Bir yılı aşkın bir süredir yeni taksi projesini hayata geçirmek isteyen İBB, proje kapsamında kent genelinde hizmet veren 17 bin taksi sayısının artırılmasını, ilk etapta 5 bin yeni taksi plakasının İBB tarafından kiraya verilmesi ile kentteki taksi sorununun çözülmesini hedefliyor.

İBB'nin teklifi daha önce oy çokluğuyla reddedilmişti. UKOME'nin yapısı 19 Şubat 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle değiştirilmişti.

Yeni yönetmelikte, Milli Eğitim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da UKOME üyesi yapıldı.   Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin üye sayılarının ve ağırlıklarının belirlendiği 17. maddesinin değiştirilmesi ile  UKOME’de büyükşehir belediyeleri azınlığa düştü.

Daha önce UKOME’de kamu bürokrasisinden Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Liman Başkanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün atadığı üyeler görev yapıyordu.

Değişiklik ile Milli Eğitim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları ile TCDD ve AFAD'dan da birer bürokratın görev yapması öngörülmüştü.