Gündem
18 Haz 2020 10:49 Son Güncelleme: 18 Haz 2020 10:50

İBB'den sosyal medyada temizlik hareketi

İBB, bir kamu kurumunda ilk kez Sosyal Medya Etik İlkeleri belirledi. 2019’un Aralık ayında hayata geçirilen ilkeler, İBB’nin bağlı kuruluşları, iştirak şirketleri ve tüm kademelerinde çalışanları kapsıyor.

İBB, bir kamu kurumunda ilk kez Sosyal Medya Etik İlkeleri belirledi. 2019’un Aralık ayında hayata geçirilen ilkeler, İBB’nin bağlı kuruluşları, iştirak şirketleri ve tüm kademelerinde çalışanları kapsıyor. Kurum çalışanlarının tamamını ilgilendiren kuralları ihlal edenler hakkında iç soruşturma açılabiliyor, gerekli olması halinde yasal işlem de başlatılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kurum çalışanların resmi ve kişisel sosyal medya paylaşımlarında insana saygıyı önceleyen İBB Sosyal Medya Etik İlkeleri’ni izlemeyi sürdürüyor. Tüm yönetici ve çalışanları için belirlediği kuralların yanında, bağlı şirketlerde çalışan personeline sosyal medya kullanımı ile ilgili sözlü, yazılı ve elektronik posta yoluyla uyarılarda bulunuyor. İBB iştiraklerinden İspark, yaptığı incelemelerde, bu kurallara uymayan personelleriyle ilgili iç soruşturma açtı. İspark, yapılan soruşturma sonucunda şu karara vardı:

“İşverene, işveren temsilcisi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkındaki küçük düşürücü ve alay edici paylaşımları ile işverene karşı doğruluk ve bağlılığa uymayan tavır veya davranışlar sergilediği, şirket güvenini kötüye kullandığı ve şirketin ahlaki değerlerine, kurum vizyonu ve imajına uygun olmayan davranışlarda bulundukları tespit edilen bahsi geçen personellerin çalıştığı kurumu temsil edemeyecekleri kanaatine varılmış ve İSPARK disiplin yönetmeliğinin 18-c maddesi gereği iş sözleşmesinin 4857 Sayılı İş kanununun 25/II-e maddesine göre sözleşmeleri feshedilmiştir.”