Medya
13 Oca 2022 22:35 Son Güncelleme: 13 Oca 2022 22:45

"İBB'den maaş alan gazeteciler var" demişti! Fatih Portakal'dan Süleyman Soylu'ya çağrı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ortaya attığı “İBB’den 30 bin lira maaş alan gazeteciler var” iddiası sonrası Fatih Portakal’dan Soylu'ya çağrı geldi.

İçişleri Bakanı Soylu, katıldığı bir canlı yayında İBB'ye yönelik terör teftişi hakkında da konuşarak "Bazı gazetecilere maaş vermek sizi haklı çıkarmaz. Bazı gazetecilere her 15 bin lira maaş, bazı gazetecilere her ay 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz." ifadelerini kullanmıştı.

 Soylu'nun bu iddiası yeni bir polemiğin fitilini ateşlerken, gazeteci Fatih Portakal'dan da yorum geldi.

Süleyman Soylu'yu eleştiren Fatin Portakal böyle bir iddia ortaya atılınca isimlerin de açıklanması gerektiğini vurguladı.

 Portakal yayınladığı videosunda bugüne kadar hiçbir siyasetçiyle yakın ilişkiler kurmadığını belirtirken, "Ben bir kurumda gazetecilik yaparken de bugün de bu tür ilişkilere girmeyi eleştirdim. Ben almadım zaten ama belediyeden para alanlar varsa da isimleri belgeleriyle açıklansın. Bu tamamen mesleğe aykırı bir durum. Kesinlikle karşıyım." dedi.

 Fatih Portakal'ın paylaşımı şöyle:

 İBB’den para alan gazeteciler var demis @TC_icisleri Soylu. Ben de merak ediyorum kimlermiş? Açıklasa da öğrensek. Yandaş medyada yayınlasın. Nasıl olur???