Gündem
06 Eyl 2019 10:07 Son Güncelleme: 06 Eyl 2019 10:56

İBB Sözcüsü Ongun'dan 'araç ihalesi' açıklaması: Tespit edildiği an iptal edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, iktidara yakın medyada yer alan İBB'nin 4 Ağustos'ta araç alım ihalesi yaptığı iddialarına yanıt verdi.

Ongun açıklamasında, "Bazı medya kuruluşlarına yapılan açıklamalarda dile getirilen 4 Ağustos 2019 tarihli araç ihalesi, İBB yönetimimiz tarafından tespit edildiği an iptal edilmiş olup, herhangi bir alım yapılmamıştır. Doğal olarak iddiaya konu tüm beyanlar geçersizdir," ifadelerini kullandı.
 
İmamoğlu'nun, 175 adet aracın kiralanması için eylül başında ihaleye çıkma talimatı verdiği, araçlarda istenen özelliklerin şartnamede, "Sunroof, deri koltuk, kol dayama, metalik siyah renk.." olarak belirtildiği iddia edilmişti.
 
Yeni Şafak gazetesi, iddialara yer verdiği haberinde ihalenin teknik şartname formunu paylaştı. Formda ihalenin gerçekleştiği tarih 08.03.2019 olarak görülüyor. Söz konusu ihale Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmeden önce, yani belediye AKP yönetimindeyken yapılmış. Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, sosyal medya hesabından Yeni Şafak'ı uyararak, "Sayın Göksu paylaştığınız bu bilgiler doğru değildir. Bu ihaleyi İmamoğlu değil, İETT yapmıştır. İhale no 2019/366548. ihale Seçimlerden önce ilan edildi, seçimlerden 8 gün sonra da yapıldı. İmamoğlu tüm ödeme ve ihaleleri durdurdu. 04 Eylül tarihinde de bu ihaleyi iptal etti..!" diye yazdı.