Gündem
06 Eyl 2021 09:39 Son Güncelleme: 06 Eyl 2021 10:09

İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan iktidar medyasını çıldırtacak paylaşım: "Yalan haberin merkezi..."

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla AKP'nin sosyal medya düzenlemesini eleştirdi. Ongun, "öncelik sosyal medya değil" ifadelerine yer verdi.

Sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dile getirdiği ve son olarak Bosna-Hersek dönüşü uçakta gazetecilere açıkladığı sosyal medya düzenlemesine ilişkin çalışmalar hız kazandı. Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla hazırlanan düzenleme Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

Beklenen düzenlemede bireysel hak ve özgürlükler korunacak. Yasaya göre yalan haber yapıp yayana 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek, sosyal medya sağlayıcılarına paylaşımları kaldırmaları için 24 saat süre verilecek, yapmazlarsa 5 milyon liraya kadar para cezası uygulanabilecek.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla AK Parti'nin hazırladığı sosyal medya düzenlemesini eleştirdi. Ongun, düzenlemede önceliğin sosyal medya olmaması gerektiğini belirterek, "yalan haberin merkezi" olarak iktidar medyasını gösterdi.

Ongun'un paylaşımı şöyle oldu:

Yalan haberin merkezi sosyal medya değil, A Haber-Sabah-Yeni Şafak-Akşam gibi, uydurma/ kaynaksız/ çarpıtılmış haberlerle her gün kişileri ve kurumları hedef gösteren malum yayın organlarıdır. Bir düzenleme gerekiyorsa, öncelik sosyal medya değil bu kuruluşlar olmalıdır.