Gündem
27 Mayıs 2022 14:08 Son Güncelleme: 27 Mayıs 2022 14:18

İBB personelini ve sevgilisini öldürdükten sonra intihar etti

İstanbul'un Şişli ilçesinde bir evde biri kadın üç kişi ölü bulundu. Öldürülen kadının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BİMTAŞ'ta harita mühendisi olduğu öğrenildi.

Fulya’daki 4 katlı binanın en üst katındaki daireden sabah saatlerinde silah sesleri duyuldu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

İçeriye giren polis ekipleri, biri kadın üç kişinin cansız bedenleriyle karşılaştı. Ekiplerin olay yerinde incelemesi sürüyor. Ölenlerin bina önüne gelen yakınları göz yaşlarını tutamadı.

AYRILMAYI KABUL EDEMEDİ

İddiaya göre, Beril Varol, eski sevgili Yavuz Selim Bektaş ile uzun süre birlikteydi. Ancak Varol sevgilisinden şiddet görünce geçen yıl ayrılmak istedi. Ancak Bektaş ayrılma kararını kabullenmedi. Beril Varol’u rahatsız edince genç kadın savcılığa giderek şikayetçi oldu, eski sevgilisi hakkında uzaklaştırma kararı alındı.

Uzaklaştırma kararı geçen aralık ayında son buldu. Bu süre içerisinde Yavuz Selim Bektaş’ın Beril Varol’a yaklaşmadığı belirtildi. Beril Varol bir süre önce Ömer A. ile tanışarak sevgili oldu. İkili birlikte yaşamaya başladı.

Kadının peşini bırakmayan Yavuz Selim Bektaş sabah saatlerinde ikilinin kaldığı Fulya’daki eve gitti. Eve giren Bektaş, eski sevgilisi ile erkek arkadaşını tabancayla öldürdükten sonra intihar etti.

CEBİNDEN İNTİHAR NOTU ÇIKTI
Yavuz Selim Bektaş'ın cebinde intihar notu olduğu belirlendi. Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı'nın incelemelerinin ardından cenazeler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
Olay yerine gelen ölenlerin yakınları ise gözyaşlarına boğuldu.

 "KADIN 'POLİS POLİS' DİYE BAĞIRMIŞ"
Görgü tanığı Nurettin Akkaya isimli emlakçı, "Duyduğum kadarıyla saat 07.30 - 08.00 aralarında kadın bağırmış polis polis diye. Ondan sonra silah sesi duyulmuş. Adam herhalde önce hanımına sonra kendisine sıkmış. Oturanları tanımıyorum. 30 senedir burada oturuyorum ama hiç böyle bir olayla karşılaşmadım. Üçüncü kişiyi bilmiyorum. Onları hiç tanımıyor. Ağızdan duydum yani" dedi.

“NASIL YAPTI BUNU?"
Şüpheli Yavuz Selim Bayraktar'ın yakını olay yerine geldiğinde “Kimseye zararı olmayan bir çocuktu. Nasıl yaptı bunu? Ben anneme babama nasıl anlatırım bunu? Ben onlara ne diyeceğim?" diyerek sitem etti.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA
Şişli Kaymakamlığı’nın yaptığı açıklamada, “Bugün sabah 07:00 sıralarında Fulya Mahallemizde tabanca ile açılan ateş sonucu "kasten öldürme ve intihar" olayı meydana gelmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce yapılan ilk tespitlerde; Şüpheli Yavuz Selim B. adlı şahsın; (Beril V.) isimli kadın ve (Ö.A) adlı şahsı silahla ateş etmek suretiyle öldürdüğü ve daha sonra aynı silahla ateş ettiği anlaşılmıştır. Olay yerinde (1) adet tabanca ve muhtelif sayıda kovan ile şüpheli şahsın üzerinden konuyla ilgili olduğu değerlendirilen “intihar notu” elde edilmiştir. Başlatılan tahkikat devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.