Gündem
05 Kas 2021 10:06 Son Güncelleme: 05 Kas 2021 10:18

İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı’dan AK Parti çıkışı! ‘Değişime ayak uyduramıyor, kaybedecek’

İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Adem Metan YouTube kanalına konuk oldu. Birçok gündemin tartışıldığı programda Balyalı, “AK Parti toplumdaki değişime ayak uyduramıyor, 2023’te iktidarı kaybedecekler” değerlendirmesinde bulundu.

Adem Metan’ın YouTube kanalında hazırlayıp sunduğu ‘Peki Sonra’ programına İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı konuk oldu. İBB seçimlerinden iktidar- muhalefet tartışmalarına, ekonomideki dalgalanmalardan, İstanbul’daki taksi sorunun çözülememesine kadar bir çok gündem sorununa değinilen programda Balyalı, “İstanbul’da ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor” dedi ve “AK Parti toplumdaki değişime ayak uyduramıyor, 2023’te iktidarı kaybedecekler” değerlendirmesinde bulundu.

İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ile konuşulan konu başlıkları şöyle:

“AK PARTİ MUHALEFETE HALA ALIŞAMADI”

“Muhalefete alışmak da kolay bir şey değil aslında. İtiraz edebilmek, itirazı durdurabilmek de önemli bir şey. Muhalefet olmak da kolay değil. Türkiye’de sağ siyaset iktidar siyasetidir çok muhalefet yapmayı da bilmiyorlar. İktidardan düşünce de ne yapacaklarını bilmiyorlar zaman zaman. AK PARTİ de CHP’den ne gelirse gelsin itiraz edelim düşüncesi var. Örneğin uyuşturucu ile mücadele komisyonuyla ilgili kamuoyunda ciddi şekilde bir yankı uyandı ve bu konu baya konuşuldu.”

“İBB’NİN ÇALIŞMALARINI ELEŞTİRDİĞİM NOKTALAR DA VAR”

“Ben Pendik’te muhalefetteyim ama Büyükşehir’de iktidardayız, bununla alakalı bir sürü şey öğrenmek gerekiyor, burada yeni bir yönetim var, yeni çalışma arkadaşlarımız var onlarla birlikte yeni bir şey deniyoruz. Meclis Grubumuzun iyi bir sinerjisi var, her şeyi konuşabiliyoruz.”

“BUGÜN İSTANBUL’DA BİR SEÇİM OLSA YENİDEN KAZANIRIZ”

“Bizim sırça köşklerimiz yok bizler sokaklardayız, yıllardır gözlemlediğimiz kadar bakarsak ağırlıklı olarak insanların algısı oturdu, mecliste azınlık olmak Ekrem İmamoğlu’na zorluk yaratıyor aslında çoğunlukta olsak çok daha güzel şeyler yapılabilir algısı kamuoyunda karşılık buldu. Kurban Bağışlarının kaldırılmak istenmesi saçmaydı sonucu tekrar belediyeye bağışlanması gerektiğinde kabul gördü, UKOME’nin yapısı değişti. Biz geldikten sonra UKOME’ye Milli Eğitim Bakanlığı yer aldı.  Yeni bir nesil var, gençler var, toplumda bir değişim var Ekrem Başkan bunun için çok iyi bir adaydır. AK Parti’den oy aldık iktidar olduk. Sana oy vermeyeni ikna etmek başarılı bir strateji çalışmasıydı.”

“TAKSİ PROBLEMİ İNSANLARIN İNATLARINDAN VAZGEÇERSE ÇÖZÜLÜR”

Bu şehirde yaşıyoruz ve taksiye ihtiyaç var. Taksilerin az olduğuyla ilgili bir problem var ve kaliteyle ilgili bir problem var. Bu konuda bir rehabilitasyon herkes için şart. Herkes bu gerçeği biliyor ama tamamen siyasi yapıdan dolayı bir müdahale yapılmıyor. İBB’nin plakaları satmak gibi bir derdi yok, plakaları kiralayacağız. 9 red aldık 10.’ya gidiyoruz.

“BİZİM DEVASA BİNALAR YAPMAYA İHTİYACIMIZ YOK”

İnsan hayatını ilgilendiren her şey de olmaya çalışacağız. Öyle büyük projelere ihtiyacımız yok. AK Parti için de de çok değerli Belediye Başkanları var bunu da yok sayamayız.

CHP’nin bakış açısı değişti, kapsayıcı, kucaklayıcı oldu. Her kesimin içine girdi, CHP kurulduğu dönemdeki ilkelerine geri dönüş yaptı. CHP’li öz eleştiri yaptığı için başarıya da ilerledi. Eleştiri dinlemeyi de severiz.

“İSTANBUL’DA HER GEÇEN GÜN BÜYÜK BİR YOKSULLUK YAŞANIYOR”

Ekonomi çok kötüydü ama daha da kötüye gidiyor, dövizdeki dalgalanmalar sektörleri ciddi şekilde etkiledi. Önümüzdeki kış için ciddi bir çalışma içerisine girdik, ihtiyacı olan herkes için bir yardım kampanyamız olacak. Bu konuda hassasiyetle çalışmalar sürdürüyoruz, elimizdeki imkanları adaletli ve vicdanlı biçimde kullanmak zorundayız.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU ADAY OLABİLİR”

2023 genel seçimlerine de değinen İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, şu ifadeleri kullandı: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu aday olabilir. Olursa desteğimiz kendisiyledir. AK Parti toplumdaki değişime ayak uyduramıyor, 2023’te iktidarı kaybedecekler.”

İşte o programdan dikkat çeken kısımlar...