Reklam PR
26 Mar 2010 16:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

IAA'DAN MEHMET ALİ YALÇINDAĞ İLE DEVAM KARARI ÇIKTI!

Uluslararası Reklamcılık Derneği Türkiye'nin (IAA) Olağan Genel Kurul toplantısı The Plaza Otel'de yapıldı.

Olağan Genel Kurul toplantısında, sürmekte olan yeniden yapılanma çalışmaları sonuçlanana kadar mevcut yönetim kurulu ile devam kararı alındı.

IAA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, TRT'nin başvurusu üzerine Rekabet Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucu Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) ve Basın İzleme Araştırma Komitesi (BİAK) çalışma gruplarının 3 Nisan'a kadar özerk bir yapıya kavuşturulması kararını hatırlatarak "Zaman az olduğu için derneğimizin yönetiminin değişmesini sağlayacak genel kurulun ertelenmesine karar verdik. Ayrılma arzusunda olmama rağmen ben ve mevcut yönetim kurulu 6 ay daha görevde kalacağız" dedi.
 
5 dönemdir başkan
5 dönemdir Uluslararası Reklamcılık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, bir yandan, dünyayı saran ekonomik krizle boğuşurken diğer yandan süresi sona eren TV izleme ölçüm ihalesini yapma, sistemle ilgili iddiaları araştırma ve sektörün güvenebileceği yeni bir sistem yaratma çabalarıyla geçen sürede kendilerine gösterilen dayanışma ve destekten ötürü üyelere teşekkür etti.
Toplantı sonunda yapılan oylamaya katılan 35 üyenin oy birliği kararıyla, mevcut yönetimin 6 ay daha görevde kalmasına karar verildi. Dünyada ve Türkiye'de, reklamverenler, reklam ajansları, araştırma şirketleri ve halkla ilişkiler şirketleri gibi kuruluşların yöneticilerini bir araya getiren tek organizasyon olan IAA, 1938 yılından bu yana 76 ülkede 4 binden fazla üyesi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye Ofisi 1988'de kurulan dernek, ülkemizde 143 üyeye sahip.

DHA / Referans