CineRadar
18 Mar 2014 09:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

Hz. Muhammed'in öğretileri kısa film oluyor

Siyer Araştırmaları Merkezi, konu başlıkları İslâm dininin yüce peygamberi Hz. Muhammed’in (S.A.S.) hadis-i şeriflerinden seçilmiş ilk ulusal kısa metrajlı film yarışmasını düzenliyor.

Başarılı sanatçılara toplam 20.000 TL naktî para ödülü ve maddî-manevî değere sahip çeşitli armağanların sunulacağı bu yarışmaya, herhangi bir yaş, eğitim, cinsiyet, ırk, dinsel inanç ya da mezhep sınırlaması olmaksızın, ülkemizin her köşesi ve dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye Cumhuriyeti uyruğuna mensup kısa filmciler özgün yapıtlarıyla katılabilecek.
 
ULUSAL KISA FİLM YARIŞMALARINDA BİR ‘İLK’
 
Uzun yıllardır irili ufaklı pek çok kısa film festivalinin düzenlenmekte olduğu ülkemizde, doğrudan doğruya Hz. Muhammed (S.A.S.) ve O’nun müminlere miras bıraktığı erdemli söz ve davranışları odak noktasına oturtmasıyla kendi alanında çığır açıcı bir örnek oluşturan bu yarışma, ithaf edildiği Son Peygamber’in aziz hatırasına yaraşır türden bir organizasyon kalitesi ve ciddiyeti eşliğinde gerçekleştirilecek. Temel uzmanlık ve uğraşı alanı “ilâhiyat ilimleri” olan bir sivil toplum ve eğitim örgütünün organize ettiği ilk kısa metrajlı film yarışması olarak Türkiye’nin kültür ve sanat tarihine geçmeye aday “Âlemlere Rahmet”, Siyer Araştırmaları Merkezi ve İstanbul-Üsküdar’da sinema-TV eğitimi alanında faaliyet gösteren Sinemerkez Akademi’nin işbirliğiyle düzenleniyor.
 
Başvuru için herhangi bir yaş, eğitim, cinsiyet, ırk, din ya da mezhep sınırlamasının bulunmadığı yarışmaya, T.C. uyruğuna mensup olup, “konunun ağırlığı ve ciddiyetine uygun bir yaklaşım sergilemeye hazır” bütün kısa film sanatçıları, süreleri 15 dakikayı aşmayan bir ya da birden fazla yapıtla katılabilecekler. Hazırlanacak kısa filmlerin “belgesel” değil “dramatik yapılı” (oyunculu ve senaryolu) olması istenen yarışmada, birinciye 8000 TL, ikinciye 5000 TL, üçüncüye ise 3000 TL naktî ödül verilecek. Ayrıca, yarışma jürisi, ekstra ödüllere lâyık yapıtlar tespit ettiği takdirde, bir finaliste 2000 TL tutarında jüri özel ödülü, diğer iki finaliste de 1000’er TL tutarında mansiyonlar dağıtacak.
 
Yarışmanın katılım şartnamesindeki en önemli kurala göre ise çekilen kısa filmlerin konularının, Hz. Peygamber’in (S.A.S.) hayatında özel birer yeri olan bir dizi erdemli söz, tavsiye, tutum ve davranıştan esinlenmiş olması, yazılan senaryoların bunların en az bir tanesiyle doğrudan bağlantı kurması gerekiyor.


 
ÖDÜL TÖRENİ, 2014 YILI SONBAHARINDA
 
Irk, din, mezhep, cinsiyet, yaş, eğitim durumu gibi dünyevî ayrımlar söz konusu olmaksızın, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bütün kısa film sanatçılarımızın katılımına açık olan “Âlemlere Rahmet / Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması”na son başvuru tarihi 1 Eylül 2014 Pazartesi olarak belirlendi. Başarılı sanatçıları sinema-TV sektörünün saygın profesyonellerinden oluşan 4 kişilik bir “Ön Jüri” ve 7 kişilik bir “Büyük Jüri”nin belirleyeceği yarışmanın ödül töreni ise 26 Ekim 2014 Pazar günü İstanbul’da düzenlenecek. Bu tarih, Hicrî takvimde 1435 yılının bitip 1436 yılının başladığı güne karşılık geliyor.
 
Kısa film sanatçıları, yarışmanın ayrıntılı bir şartnamesini ve yarışma hakkındaki diğer bilgileri aşağıdaki başvuru adreslerinden herhangi birinden edinebilirler.

Yarışmanın Yönetim ve Organizasyon Merkezi: Sinemerkez Akademi / Üsküdar-İstanbul / Tel: (0216) 492 41 81
 
Yarışmanın Resmî İnternet Sitesi: www.alemlererahmet-kisafilmyarismasi.com
 
Yarışmanın Resmî Facebook Sayfası: Siyer Arastirmalari Merkezi / Alemlere Rahmet / Ulusal Kisa Film Yarismasi
 
Yazılı Başvuru ve Sorularİçin: alemlererahmetkisafilmyarismasi@yahoo.com