Gündem
17 Mayıs 2015 18:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:34

Hüseyin Yayman yerel medyayla buluştu

Medya-Der’de gazetecilerle bir araya gelen ve gündemi değerlendiren Hüseyin Yayman; “Yerel gazeteci nabzı tutan isimdir “ diyerek yerel basının önemine değindi.

Ak Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Hüseyin Yayman MEDYA-DER’i  ziyaret etti. Gazeteci meslektaşlarıyla bir araya gelen  Yayman seçim çalışmalarına ilk başladığı ilçenin Maltepe olduğunu ifade ederek, “  Sayın ilçe başkanımızın dediği gibi ilkler unutulmaz”  dedi.

Gazetecilerin,  özellikle yerel basının ayakta durabilmesi için bir takım sıkıntıların aşılması gerektiği konusunda  çalışmalar yapılması ve özellikle internet haberciliğinin üzerinde çalışılması gerektiğini belirten Hüseyin Yayman; “Artık 18-20 yaşında ki gençler gazetelerden ziyade internet üzerinden gündemi takip ediyorlar.  Dünyada da trendler artık gazeteyi basmak değil internette yayınlamak üzerine.  Yerel medya buluşmalarında yerel basının sorunlarını öğrenmeye çalışıyoruz. Mesleğimi sahada sokağın nabzını tutarak yapmaya çalıştım. Bu anlamda çeşitli illere gittiğimde ilk görüştüğüm kişi yerel gazeteci nabzı tutan isimdir. Yüz kişiyle görüşmek yerine bir yerel gazeteciyle görüştüğünüzde o şehirde bütün olan biteni tek tek anlatır.  Yerel basının yaşadığı sorunları biliyoruz” dedi.

Gazetecilerin; meclise gittiği takdirde gazeteciler için ne gibi çalışmalar yapacağının sorulması üzerine 7 Haziran'da ki seçimleri çok önemsediklerini belirterek ; "Biz bu seçimi çok önemsiyoruz. Bu seçim Türk demokrasi tarihinin en önemli seçimlerinden bir tanesi. Türkiye yeni bir yol ayrımına geldi. Önünde iki yol var.Ya Türkiye'yi istikrarsızlığın, huzursuzluğun, koalisyonların olduğu Türkiye'nin 60 cente muhtaç olduğu eski Türkiye olacak. Ya da 2023 hedefinin öncesinde önemli bir eşiği aşmış olacak. Biz ikincisinin milletimizin, halkımızın ikinciden yana tercihi kullanacağını gözlemlerim sonucu görüyorum. Bir takım küçük pürüzler var ki bu da normal 13 yıllık bir iktidardan söz ediyoruz. Ak Parti bir kan değişimi yaparak listelerini değiştirerek yeni bir heyecan, yeni bir coşkuyla sahalarda. O anlamda önce seçime odaklanıyoruz. Seçimden sonra biz Maltepe'de tek tek bir araya geleceğiz.

Gazeteci demek fikri hür vicdanı hür insan demektir

"Ben gazeteciliği seviyorum. Akademisyenlik mi gazetecilik mi diye sorulsa kesinlikle gazetecilik derim. Benim mizacıma daha uygun olduğunu görüyorum. Hele ki yerel medya. İlçe başkanı sayın Ümit Çoban'ın da ifade ettiği gibi ne kadar ekonomik bağımsızlık o kadar medya bağımsızlığı. Onun için özellikle ilan ve reklam meselesinin yeniden yapılandırılması gerekiyor. Bizde bu yönde çalışmalar yapacağız. Gazeteci demek fikri hür vicdanı hür insan demektir. Ak Parti Türkiye'de hiç kimseyi ötekileştirmeyen, eski Türkiye'nin yanlış uygulamaların çözmek isteyen. Gazeteci siyasetçi , devlet birey ilişkisi, birey toplum ilişkisi dahil tüm bunları yeniden düzenlemek isteyen bir parti. Böyle olunca bizimde medyaya bakışımızda eksiklikler olabilir. Problemler olabilir. Zinhar her şey kötü betimlemesini kabul etmiyorum. Eğer gazeteci olarak ilçe başkanı, milletvekili adayına medya özgür değil diyebiliyorsanız bu özgürlüğün kendisidir. Yerel gazetecinin meselesi de, sıvacının meselesi de işportacının, esnaf ve ev hanımının meselesi de bizim meselemiz. Hepsinin derdi bizim derdimiz" dedi.