Polemik & Kulis
04 Mayıs 2019 19:12 Son Güncelleme: 04 Mayıs 2019 19:16

Hüseyin Gülerce'ye CHP'li Koç'tan jet yanıt: FETÖ taktiklerini ağzından kaçırdı

Star yazarı Hüseyin Gülerce, İstanbul'da mazbatanın İmamoğlu'ndan alınıp Yıldırım'a verilebileceğini yazmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili yaptığı "Ortada bir şaibe ve yolsuzluk var. Bu yolsuzluğun ortadan kaldırılması ve hem YSK'yı aklayacaktır hem de milletimizin gönlü ferah hale gelecektir" sözlerine tepki gösterdi.

Bir dönem adı Gülen cemaati ile anılan Star yazarı Hüseyin Gülerce’nin bugünkü köşe yazısında gündeme getirdiği, ‘İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptal edilmesi ve ikinci aday olarak Binali Yıldırım’a mazbata verilmesi’ iddiasına da değinen Koç, Twitter hesabından yaptığı yorumda şunları söyledi:

“En sonunda bu da geldi. Hüseyin Gülerce FETÖ taktiklerini ağzından kaçırdı; Seçim iptal edilmeli ve tekrar seçim meçim yapılmadan başkanlık doğrudan Binali Bey’e verilmeli. Huyları da, taktikleri de hiç değişmiyor. Aklınıza sokun; SEÇİM BİTMİŞTİR, EKREM İMAMOĞLU BAŞKAN SEÇİLMİŞTİR.”

Erdoğan: Vatandaş, 'seçim yenilenmeli' diyor; gidelim millete, bu kadar basit
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu ve Genel Merkez Binası Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "İstanbul'da yolsuzluk olduğu bu kadar ortadayken bunun takipçisi olmayalım mı? Vatandaş 'bu seçim yenilenmeli' diyor. Dünyanın birçok yerinde böyle durumlarda seçimler yenilenmiştir. Ülkemizde de bunun örnekleri var" dedi ve şöyle devam etti:

"Ben bugüne kadar hiç konuşmadım, hep sustum ama artık yetti. Burada bir şaibe, yolsuzluk var. Bu açık ortada. Gidelim millete, milli irade nasıl bir karar veriyorsa başımız gözümüz üstüne deriz onu kabulleniriz. Olay bu kadar basit."

Gülerce: İmamoğlu’nun mazbatasının iptali ve ikinci aday olarak Yıldırım’a mazbata verilme ihtimali de var
Star yazarı Gülerce de bugünkü köşesinde, İstanbul’da seçimden bu yana devam eden tartışmaya dair, “Doğrudan FETÖ şeytanlıklarını, kumpaslarını, tezgâhlarını hatırlatan bu sandık ihanetine, 'olsun, bir defa da göz yumulsun' mu densin" diye sormuş ve YSK nasıl bir karar verirse versin Türkiye’yi siyasi kaos döneminin beklediğini savunarak yaşanabilecek 3 ihtimali şöyle sıralamıştı:

1. İtirazlar reddedilir, İmamoğlu’nun başkanlığı kesinleşir. 
2. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri iptal olur, yeni bir seçim için tarih verilir. 
3. Sandık hileleri ve oyunlarının CHP lehine tezgâhlandığı gerekçesiyle, İmamoğlu’nun mazbatası iptal olur ve ikinci aday olarak Binali Yıldırım’a mazbata verilir…