Medya
23 Eyl 2016 13:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

Hüseyin Gülerce'den olay iddia: Adil Öksüz Hulusi Akar'la takas mı edildi?

Hüseyin Gülerce bugünkü köşesinde Adil Öksüz'ün Hulusi Akar'la takas edildiği iddiasına da yer verdi.

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, 15 Temmuz'un kritik ismi Adil Öksüz'le ilgili spekülasyonlara değindiği yazısında Öksüz'ün Hulusi Akar'la takas edildiği iddiasına da yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adil Öksüz'e ilişkin sorgulayan duruşunu değerlendiren Gülerce şunları söyledi:

“Aslında Adil Öksüz olayında devletin ciddi bir sıkıntısı var. Öksüz’ün yakalanması geciktiği için bir yığın spekülasyon ortada dolaşmaya başladı. Bunların en yaygın olanı, A. Öksüz’ün yakalandığı ve devletin elinde olduğu iddiasıdır. Bu iddia ile ilgili maalesef hükümetten net bir açıklama gelmediğinden, şimdilerde bir kısım yazar komploda sınır tanımıyor. Yok, Öksüz aynı zamanda CIA ajanıymış, çift taraflı çalışmış, kendisini ABD kolluyormuş... Yok, darbe ertesinde Genelkurmay Başkanının serbest bırakılması için pazarlık unsuru yapılmış, kaçmasına onun için göz yumulmuş... Kimine göre hala Türkiye içindeymiş, kimine göre çoktan yurt dışına kaçmış. Bütün bu spekülasyonları, hükümetin acilen yapacağı bir açıklama ile bitirmek gerekir. Adil Öksüz devletin elinde mi, değil mi?"