Gündem
03 Eki 2012 21:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

HÜSEYİN GÜLERCE'DEN CUMHURBAŞKANI GÜL'E ÇAĞRI; ADAY OLMADIĞINI AÇIKLA!

RS FM'de konuşan Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'den gündemdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için iddialı açıklamalar geldi.

RS FM'de Faruk Eren’in hazırladığı “Gazeteciler Konuşuyor”un konuğu Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce’den tartışma yaratacak açıklamalar geldi.

GÜL TEREDDÜTSÜZ "ERDOĞAN ADAYSA BEN ADAY DEĞİLİM" DEMELİDİR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “tutuklu vekiller”le ilgili çıkışının ardından gündeme gelen “Erdoğan – Gül arasında ayrılık mı var?” iddialarını değerlendiren Hüseyin Gülerce, “Abdullah Gül’ün hiç tereddüt etmeden, 2014 seçimlerinde Erdoğan aday olacaksa ben Cumhurbaşkanı adayı olmam” demesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın, Gül’e daha önce iki kez jest yaparak, Başbakanlığın ve Cumhurbaşkanlığını yolunu açtığını söyleyen Zaman yazarı Gülerce, “AK Parti tabanı açısından fitne sayılabilecek bir zemine doğru kayıyoruz” tespitini yaptı.

BENCE İKİSİ DE ADAYLIĞINI AÇIKLAMAYACAK

Faruk Eren: Cumhurbaşkanı Meclis açılışında ilginç bir açıklama yaptı. Özellikle tutuklu vekillerle ilgili açıklamasının üzerine Erdoğan da “polemiğe girmek istemem ama ben farklı düşünüyorum” dedi. Tabi bunun üzerine hemen tartışmalar başladı; Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında bir sorun mu var? Gül aday olabilir mi? Siz bu tartışmalar için ne diyorsunuz?

Hüseyin Gülerce: Sayın Gül ve Sayın Erdoğan, gençlik yıllarından beri birlikteler. Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündeme geldiğinde, ben ikisinin de adaylığını açıklayacağını sanmıyorum. Sayın Abdullah Gül’ün şöyle bir jest yapması lazım: AK Parti’nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002’de Erdoğan siyasi yasaklıydı, bu noktada başbakanlığı Gül’e teklif etti ve Gül Başbakan oldu.

ERDOĞAN "GÜL KARDEŞİMDİR" DEDİ VE GERİ ADIM ATMADI

Sonra 27 Nisan vetosuyla, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığı engellenmeye çalışıldığında tavır konuldu. Gül ismi üzerinden askerler bir takım pürüzler çıkardılar. Erdoğan bu noktada geri adım atmadı; “Gül, kardeşimdir” dedi. Nihayet Gül Cumhurbaşkanı oldu.

ERDOĞAN VE GÜL BAŞKA KONUŞUYOR GİBİ BİR ALGI OLUŞTU

Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül’e bu dünyada siyaset içersinde yapılacak en büyük iki jesti yaptı. Ben bu jeste Sayın Abdullah Gül’ün karşılık vermesi gerektiğini düşünüyorum. Madem bugün Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan isimleri üzerinde bir tartışma yapılıyor; ki şimdiden hamleler başladı. Gül başka Erdoğan başka konuşuyor gibi bir algı oluştu.

AK PARTİ TABANI AÇISINDAN FİTNE SAYILACAK BİR ZEMİNE KAYIYORUZ

AK Parti tabanı açısından fitne sayılabilecek bir zemine doğru kayıyoruz; o zaman Sayın Abdullah Gül’ün şu jesti yapması lazım, benim dediğimi hatırlatması lazım. Ben Sayın Erdoğan’dan şimdiye kadar hep kardeşlik gördüm, arkadaşlık gördüm, dostluk gördüm, vefa gördüm. Hiç tereddüt etmeden Cumhurbaşkanlığına beni aday gösterdi. Şayet Sayın Erdoğan 2014 seçiminde adaylık düşünüyorsa ben asla onun karşısına çıkıp cumhurbaşkanı adayı olmam diye bir açıklamayı bugünden yapması lazım. Bu tartışmayı bitirmek için ve herkes bilmeli ki Sayın Abdullah Gül, Sayın Erdoğan aday olduğu sürece aday olmayacaktır.

GÜL, ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASINA GÖRE ADAYLIĞINI İLAN ETMELİDİR

Erdoğan’ın yapacağı açıklamaya göre, Çankaya’da başarılı bir dönem geçiren Gül de 1 sene sonra ben adayım diyebilir. Bunun için hiçbir yasal engel yok, o zaman Abdullah Gül, çıkıp gürül gürül adaylığını açıklayabilir.