Medya
02 Nis 2014 11:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:03

Hüseyin Gülerce son noktayı koydu! Zaman Gazetesi'nden ayrılıyor mu?

Bugünkü yazısı köşesinde yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu olan Hüseyin Gülerce, son noktayı koydu.

CNN Türk'te 'Dört Bir Taraf' programının yorumcusu Nagehan Alçı programda, Zaman gazetesinin çık kısa bir süre içinde dağılacağını iddia etti.

Fethullah Gülen'le birlikte ABD'de yaşayan editör Osman Şimşek'in Gülerce'nin üslup konusundaki eleştirilerine verdiği cevaba da değinen Alçı, "Gülerce'nin yazısı yarın Zaman Gazetesi'nde yayınlanacak mı? Ben bir şey bilmiyorum, sadece merak ediyorum" demişti.

Gülerce'nin bugün Zaman gazetesinde yazısı yayınlandı.

İşte, o yazı:

Seçim sonuçları ve Cemaat…

Seçimlerden beş gün önce yazdığım yazıda, 30 Mart akşamı, beş temel sorunun cevabını alacağımızı söylemiştim. İlk iki soruyu hatırlatarak cevaplarını vermeye çalışayım:

"Bir: 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarıyla gündeme gelen yolsuzluk ve rüşvet iddiaları seçmeni nasıl etkiledi? Görüldü ki iddialar, seçimin galibi olan AK Parti’ye oy verecek seçmeni pek etkilemedi. Bunun nedenlerini beş aşağı beş yukarı analizciler söylüyor. Bu konuda seçmeni suçlamak ve aşağılamak, demokrasi terbiyesi ile bağdaşmaz.

İki: AK Parti-Cemaat meselesi, seçim sonuçlarını nasıl etkileyecektir? Önce altını çizmem gereken hususlar var. Galibiyet coşkusu ya da mağlubiyet duygusu ile sözlerimin doğru anlaşılması perdelenmemelidir. Fikir ve ifade hürriyetimi kullanarak, vicdanî kanaatimi ve inandığımı söylemek zorundayım. Hizmet Hareketi büyüdükçe, bir sosyal realite olarak kendisini Hizmet insanı görenlerde de, Hizmet’i dışarıdan takip ve seyredenlerde de farklılaşmalar olur. Öncekilerle sonrakiler farklı içtihatlarda bulunabilirler. Şahsen ben ısrarla, “aman karınca misali su taşıyalım, yangın büyümesin, aman üsluba dikkat edilmeli, tam da sövene dilsiz, dövene elsiz olmak gereken günlerin içindeyiz” demeyi tercih ettim. Aksi halde Hizmet’in zarar göreceğine inandım."

Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.