Televizyon
20 Eki 2012 17:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

HÜSEYİN GÜLERCE ECEVİT'İN HANGİ SIRRINI AÇIKLADI?

Ecevit'in Merve Kavakçı çıkışıyla bir darbeyi önlediğini söyleyen Hüseyin Gülerce, ikinci bir darbe girişimi iddiasını gündeme getirdi.

CNN Türk'te Saynur Tezel'in sunduğu "Günlük" programına konuk olan Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, çarpıcı bir iddiayı ortaya attı.

Gülerce, o dönemde Ecevit'in bir başka darbe teşebbüsünü önlediğini kendisine DSP'li bir yöneticinin söylediğini anlattı.

Merve Kavakçı'ya 13 yıl önce "Meclis'te burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu kadına haddini bildiriniz" diyen Ecevit darbeyi mi önledi? Tartışmalar sürerken Ecevit'in tavrının mutlak bir darbeyi önlediği iddiasını yineleyen Gülerce, Ecevit'i ve o dönemi anlattı:

"ASKERİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYORSUNUZ"

"Kendisinden beklenmeyen bir sertlikte konuştu. Onu bu kadar hiddetlendiren şey bir tavır asker burada darbe yapmaya çalışan insanlar var içerisinde, siz de onların değirmenine su taşıyorsunuz. Onların elindeki kozu almış oldu. Silahlı Kuvvetler'deki bu demokrasiye her an müdahale etmek isteyen insanların tavırlarını çok iyi bilen bir insan. "

Gülerce'ye göre Ecevit, Kavakçı'yı o salona taşıyan Refah Partisi yöneticilerine tepkisini "Ben Merve Kavakçı'ya hiç bir eleştiri yöneltmen. Bu inatlaşma fotoğrafı" sözyeriyle dile getirdi.

"ECEVİT 2. DARBE TEŞEBBÜSÜNE KARŞI BASKI YAPTI" İDDİASI

Ecevit'in kürsüden yaptığı beklenmedik sert çıkışını değerlendiren Gülerce, ardından da yeni bin iddiayı gündeme getirdi:

"İsim vermeyeceğim tabi. Benim bu konuşmamdan sonra çok önemli bir DSP'li yönetici baan teşekkür telefonu açtıktan sonra dedi ki Hüseyin Bey aslında rahmetlinin önlediği 2 darbe teşebbüsü vardı. Birisi sizin söylediğiniz, diğeri de aldıkları kararın ertelenmesi konusunda bir baskı olmuş. Darbecilerin bahane olarak kullanabilecekleri bir kararı onların istediği şekilde almadı Ecevit.

"DARBELER SÖYLENMEZ"

Öte yandan dönemin Adalate Bakanı Hikmet Sami Türk, asker telkini iddiasını yalanlarken "Eğer yemin edersen asker darbe yapacak" uyarısının kendilerine gelmediğini söyledi. Gülerce, bu sözlere "Zaten darbeciler öyle yapmıyor ki, Sayın Süleyman Demirel kaç tane darbe gördü. MİT kendisine bağlı olmasına rağmen hiçbir zaman darbelerden haberi olmadı" diye cevap verdi.

"BAŞÖRTÜLÜ VEKİL OLSUN"

"Sorunlar mutabakatla çözülür" diyen Gülerce, üniversitelerde başörtüsünün önünü açan sürece işaret etti. Gülerce, TBMM'de başörtülü bir vekilin bulunmasının din ve vicdan özgürlüğünün genişletilmesi açısından doğru bir davranış olacağını söyledi.