Gündem
03 Nis 2013 00:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

HURŞİT TOLON İSYAN ETTİ; DAHA YETMEDİ Mİ?

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili yazılı açıklamada bulundu

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Malatya’da yaşanan Zirve yayınevi Davası’nın gizli tanıklarından İ.Ç.’nin, iddiaları üzerine şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Avukatı İlkay Sezer aracılığıyla yazılı açıklama yapan Tolon "TSK’dan disiplinsizlik nedeniyle atılmış İ.Ç. isimli bir uzman onbaşının maddi hiçbir kanıta dayanmayan ve tamamıyla hayal ürününden ibaret iğrenç iftiraları nedeniyle Malatya Zirve Yayınevi’nde işlenen menfur cinayetlerin ardından, bu kez de "8. Cumhurbakanımız Sayın Turgut Özal’ın TUSHAD tarafından zehirlendiğine" yönelik asılsız iddiaları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda şüpheli sıfatıyla ifademe başvurulmuştur. Benim, İ. Ç. isimli müfteri ile hiçbir yerde hiçbir zamanda, hiçbir görüşmem ya da irtibatım olmamıştır" ifadelerini kullandı.
 
"TUSHAD İSİMLİ BİR KURULUŞ TARAFIMCA, HİÇBİR ZAMAN KURULMADI"

 
Tolon, TSK’da TUSHAD isimli bir kuruluşun kendisi tarafından kurulmadığı gibi böyle bir oluşumun varlığına ilişkin bilgisi ve görgüsü olmadığını da belirtti. Tolon, Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, eski Jandarma Genel Komutanı ve eski MİT Müsteşarı emekli Orgeneral Teoman Koman, eski Seferberlik Daire Başkanı E. Tümgeneral Mutlu Arıkan, eski Özel Kuvvetler Komutanı emekli Tümgeneral Can Teller ve eski MİT Kontra Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür’ün "Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde hiçbir zaman TUSHAD isimli bir birimin olmadığıönı ifade ettiklerini anımsattı. "Konuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı’ndan gönderilen ve dosyaya konulan resmi yazılarında "TSK bünyesinde TUSHAD isimli bir birimin hiçbir tarihte kurulmadığı defalarca ifade edilmiştir" diyen Tolon MİT Müsteşarlığı’ndan, 27 Mart 2013 tarihinde Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, ’TUSHAD isimli yapılanma ve Tolon’un anılan yapılanma içerisinde bulunup bulunmadığı hususlarında herhangi bir bilgiye rastlanılmadığının’ belirtildiğini ifade etti.
 
"ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADEME BAŞVURULMASINI KENDİ ADIMA ZUL ADDEDİYORUM"
 
Tolon, "Uzman onbaşı olarak görev yaptığı dönemde İ.Ç. hakkında bölük komutanı tarafından düzenlenmiş 13 Eylül 1993 tarihli vaka kanaat raporunda hakkında, "Dolandırıcı, sahtekar, menfaatçi, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yakışmayan bir kişiliğe sahip" şeklindeki nitelemeler yapılmış bir müfterinin somut hiçbir delile dayanmayan iddialarına itibar edilerek şüpheli sıfatıyla ifademe başvurulmasını dahi, kendi adıma zul addediyorum"
 
"GENELKURMAY BAŞKANLIĞI OLMAK ÜZERE DEVLETİN TÜM YETKİLİ BİRİMLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUM"
 
Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefat ettiği tarihte Mamak’ta bulunan 28’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı olarak görev yaptığını ifade eden Tolon sözlerini şöyle tamamladı:
 
"İ.Ç., TUSHAD isimli oluşumun 1993 yılı sonlarında kurulduğunu ve başında Genelkurmay Başkanlğı Genel Sekreteri olarak benim bulunduğumu ileri sürmüştür. Oysa, benim Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekterliği görevine getiriliş tarihi 12 Ağustos 1993 olup, bu tarih Merhum 8. Cumhurbaşkanımızın vefatından yaklaşık 5 ay sonrasına tekabül etmektedir. Salt bu tespit dahi, müfteri İ.Ç.’nin tamamıyla mesnetsiz ve kendi içerisinde dahi çelişen bu asılsız iddiaları ile şahsım arasında hukuki ve fiili hiçbir irtibatın kurulamayacağını açıkça ortaya koymaktadır. Müfteri İ.Ç.’nin maddi hiçbir delile dayanmayan bu iftiralarına bakıldığında; 1954 yılından günümüze kadar ülkemizde cereyan eden tüm faili meçhul cinayetlerin, tüm şüpheli ölümlerin ve toplumsal çatışmaların, tek ve yegane sorumlusu olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin gösterilmiş olduğu açıkça görülmektedir. Genelkurmay Başkanlığının, Jandarma Genel Komutanlığı’nın ve Milli İstihbarat Teşkilatının resmi yazıları yok sayılarak, TSK’den disiplinsizlik nedeniyle atılmış uzman onbaşının tamamıyla mesnetsiz ve iğrenç iftiralarına dayalı olarak, şahsım üzerinden gerçekte Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarsızlaştırılmasına, başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere devletin tüm yetkili birimleri daha ne kadar sessiz kalacaklardır? Şahsım ve bir kısım silah arkadaşlarım üzerinden her geçen gün giderek artış gösteren İğrenç iftiralarla TSK’nın itibarsızlaştırılmasına yönelik bu sistematik saldırılar karşında "daha yetmedi mi?" diye haykırıyor; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve şerefli mensuplarının onurunu korumak için başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere devletin tüm yetkili birimlerini göreve davet ediyorum."