Polemik & Kulis
06 Eyl 2021 12:09 Son Güncelleme: 06 Eyl 2021 12:25

Hürriyet’ten sonra İBB’de görev alan deneyimli gazetecinin adresi belli oldu!

Hürriyet’te yaşanan değişim sonrası işini kaybeden, son olarak da İBB’de görev yapan ancak geçtiğimiz yıl sonunda istifa kararı alan deneyimli gazetecinin yeni adresi belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Şehir Hatları İşletmesi Kurumsal İletişim Uzmanı olarak görev yapan ancak geçtiğimiz yıl sonunda istifa kararı alan deneyimli gazeteci Mesude Erşan’ın yeni adresi belli oldu. Muhabir olarak diken.com.tr’ye transfer olan Erşan, platformda sağlık yazıları kaleme alacak.

Uzman sağlık muhabiri olan Mesude Erşan, 2018 yılının sonlarına doğru Hürriyet Gazetesi'nin Haber Araştırma Müdürlüğü görevine atanmış, ancak sendikalı oldukları gerekçesiyle tebligatla işlerine son verilen 45 isim arasında yerini almıştı.

Erşan, bu olayın ardından Şubat 2020'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapmaya başlamış,  İBB’deki görevinden de geçtiğimiz yıl sonunda istifa ederek ayrılmıştı.

MESUDE ERŞAN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Ardından 4 dönem mezun veren dönemin Hürriyet Vakfı Erol Simavi Özel İletişim Okulu'nda bir yıl gazetecilik eğitimi aldı. 1991'de Hürriyet gazetesine girdi.

İstihbarat Servisi'nde başladığı meslek hayatına aynı gazetenin hafta sonu eklerinde devam etti. Uzman sağlık muhabiri olan Erşan daha sonra Haber Araştırma Servisi'ne geçti. Erşan, servisin bağlı olduğu yazi işleri müdürü Gökçe Aytulu'nun HDN gazetesi genel yayın yönetmeni olması üzerine, Haber Araştırma Servisi Müdürlüğü'ne getirildi. Ancak sendikalı oldukları gerekçesiyle tebligatla işlerine son verilen 45 isim arasında yer aldı.

Erşan meslek hayatı boyunca TGC'den iki başarı, farklı kurum ve kuruluşlardan çok sayıda ödüle layık görüldü.