Medya
20 Ağu 2018 13:56 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:48

Hürriyet’ten istifa eden yazar o “kıyağın” perde arkasını anlattı!

Uğur Gürses "Gazeteyi kamu bankalarından aldığı borçla satın alan Demirören Grubu'nun SPK ile 'işinin' ne olduğunu 'şıppandanak' anlıyoruz" dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ), aldığı kararla Demirören Medya’nın, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ ile ilgili pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğüne muafiyet getirdi. Söz konusu muafiyetle Demirören Grubu’na 264 milyon 76 bin 800 lira avantaj sağlandı.

Ekonomi yazarı Uğur Gürses, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Demirören Medya’nın Doğan Medya Grubu'ndan gerçekleştirilen satın almaya dair hazırladığı zorunlu pay alımı için hazırladığı bilgi formuna belli şartlar altında onay vermesini ve Hürriyet için de pay alım teklifinden muafiyet talebini kabul etmesini değerlendirdi.

SPK’nın 13 Temmuz’da “içeriden öğrenenlerin ticaretini” süreli olarak serbest bırakması, iki gün sonra ise tepkilerin ardından geri adım atmasıyla ilgili kaleme aldığı yazının sansürlenmesinin ardından Hürriyet’le yollarını ayıran Gürses, Cumhuriyet gazetesinden Pelin Ünker’in bugünkü haberinde yer alan, ‘muafiyetin Demirören’e 264 milyon liralık avantaj sağladığı’ bilgisini paylaşarak şunları söyledi:

“ŞIPPANDANAK' ANLIYORUZ”

"13 Temmuz Cuma günü Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 'içeriden öğrenenlerin ticaretini' süreli olarak serbest bırakma kararı aldı ve sosyal medyadaki tepkiler üzerine 15 Temmuz Pazar günü bu kararını iptal etti. Ben de 16 Temmuz pazartesi bu kararı eleştiren bir yazı yazdım ve yazı günümde (17 Temmuz) yayımlanmak üzere Hürriyet gazetesine yolladım. Gazete yönetimi bana bu yazıyı basamayacaklarını söyledi. Ben de yazmayı bıraktım. Bana söylenen gerekçe 'biz halka açık bir kurumuz, SPK denetimine tabiyiz'. Bunun anlamı 'SPK ile işimiz var' demekti. Gazeteyi kamu bankalarından aldığı borçla satın alan Demirören Grubu’nun SPK ile ‘işinin’ ne olduğunu Cumhuriyet’in bugünkü haberinden 'şıppandanak' anlıyoruz: SPK’den Demirören’e 264 milyonluk kur muafiyeti.”