Polemik & Kulis
17 Eki 2022 10:22 Son Güncelleme: 17 Eki 2022 10:31

Hürriyet’ten ayrılan o ismin yeni adresi belli oldu!

Hürriyet gazetesinden ayrılan deneylimli isim Uğur Ergan’ın yeni adresi belli oldu

Hürriyet gazetesinde 27 yıl çalıştıktan sonra geçen Ağustos ayı itibariyle gazete ile yollarını ayıran Uğur Ergan’ın yeni adresi belli oldu. Ergan birçok eski Hürriyet çalışanını barındıran Gazete Pencere ile anlaştı. Ergan, Gazete Pencere’de Ankara’nın kültür-sanat hayatını yazacak.

Gazete yönetiminin “Seçim dönemi yaklaşıyor, AKP iktidarı ile daha yakın mesai içinde olmalıyız” mesajlarını kabul etmeyen Hürriyet’in eski Ankara Temsilci Yardımcısı Uğur Ergan, geçen Ağustos ayında kendi isteğiyle Hürriyet’le yollarını ayırmıştı.

Hürriyet’te ağırlıklı olarak dış politika, savunma ve güvenlik alanlarıyla ilgilenen ve bu alanlarda birçok başarılı habere imza atan Ergan, aynı zamanda gazetenin Ankara ilavesinde başkentin resim ağırlıklı kültür-sanat etkinliklerine yer veren köşeye sahipti.

Ergan bu köşesini artık Gazete Pencere’de yazacak. Ergan, Gazete Pencere’de yayınlanan “Ankara sanatın başkenti kalmalı” başlıklı yazısında AKP iktidarının kültür-sanat politikasını eleştirdi.

 

UĞUR ERGAN KİMDİR?
Almanya'da yüksek lisans eğitimi yaparken Hürriyet'in Köln bürosunda göreve başladı. Bu ülkede Cumhuriyet ve Sabah gazeteleri için de çalıştı. "Kara Ses" Cemalettin Kaplan'ın faaliyetlerini, Solingen faciasını, Tansu Çiller'in uyuşturucu kaçakçısı Baybaşin'inleri koruduğuna dair Alman yargısının iddialarını ve Ankara'nın AB sürecini Türkiye'ye duyuran gazeteci oldu. 1998'de Hürriyet Ankara büroda Avrupa baskıları için çalışmaya başladı. Daha sonra diplomasi, savunma ve güvenlik alanlarına geçti. AKP iktidarı ile Doğan grubu arasının açılmasına neden olan Deniz Feneri davasını bizzat Frankfurt'ta izledi. 2010'da Ankara Temsilci Yardımcısı oldu. Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, ÇGD ve Bülent Dikmener Jüri Özel ödülleri bulunan Ergan da, Sedat Ergin'in Hürriyet'e kazandırdığı isimlerdendi.