Medya
15 Eyl 2022 09:36 Son Güncelleme: 15 Eyl 2022 09:38

Hürriyet’ten ayrılan deneyimli gazetecinin yeni adresi belli oldu!

Geçtiğimiz aylarda Hürriyet’in Ankara bürosundan ani bir kararla ayrılan deneyimli gazetecinin yeni adresi belli oldu.

Yaklaşık 27 yıldan beri özel haber, kulis ve perde arkası haberciliğinde ilgi çeken çalışmaları bulunan ve Ankara Fısıltıları köşesini yazan Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan, Temmuz ayında Hürriyet’e veda etti. Babacan’ın merakla beklenen yeni adresi belli oldu.

MedyaRadar’ın özel haberine göre Hürriyet’ten ayrılan parlamento büro şefi Nuray Babacan, artık Gazete Pencere’de okurlarıyla buluşacak. Deneyimli isim, Ankara kulislerinde konuşulanlara ‘Pencere Kuşu’ köşesinde yer verecek

NURAY BABACAN KİMDİR?

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Nuray Babacan mesleğe Ak Ajans'ta başladı. Daha sonra ANKA Haber Ajansı'na geçen Babacan burada dönemin iktidarı ANAP içinden yaptığı perde arkası haberlerle dikkat çekti.

Dönemin Hürriyet Ankara Temsilcisi Sedat Ergin'in daveti üzerine Ankara büroda parlamento muhabiri olarak çalışmaya başlayan Babacan, birçok başarılı habere imza attı.

2005'de Hürriyet Parlamento Büro Şefliği görevine getirilen Babacan 17 yıldır bu görevi yürütüyordu. AK Parti'nin perde arkasını aktaran ve siyasi kulislerde sıkça konuşulan haberlerinin yanı sıra uzun süredir Hürriyet'te hafta sonları yayınlanan ‘Ankara Fısıltıları’nın yazarlığını da yapan Babacan, çoğunlukla Meclis kulislerinde konuşulan senaryoları, sivil toplumun hassasiyet gösterdiği konuları, kimi zaman da siyasetin renkli yanlarını köşesine taşıyordu.

Nuray Babacan, kariyerine artık Gazete Pencere’de devam edecek.