Gündem
04 Haz 2021 15:38 Son Güncelleme: 04 Haz 2021 16:07

45 gazeteci tazminatsız işten atılmıştı! Operasyonun başındaki isme şok eden ödül

Fortune Turkey, 45 Hürriyet çalışanının tazminatsız işten çıkarılması operasyonunun başındaki isim Elif Karacaoğlu'nu 'En başarılı 50 yönetici' arasında gösterdi.

Fortune Türkiye, 45 gazetecinin tazminat ödemeden işten çıkarıldığı Hürriyet gazetesinin de sahibi olan Demirören Medya’da İnsan Kaynakları Grup Başkanı olarak görev yapan Elif Karacaoğlu’nu ‘En Etkin 50 Yönetici’ arasında gösterdi.

TEPKİ GÖSTERDİLER

İşten tazminatsız şekilde çıkarılan gazeteciler bu karara tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan İpek Yezdani, “Hürriyet’ten 45 gazetecinin tazminatsız atılması operasyonunu yürüten Demirören Medya İnsan Kaynakları Müdürü Elif Karacaoğlu’nu Fortune Türkiye ‘En Etkin 50 İnsan Kaynakları Yöneticisi’ arasında göstermiş. Sırada ne var? IŞİD liderine insan hakları ödülü mü?” ifadelerini kullandı.

 Hürriyet’ten 45 gazetecinin tazminatsız çıkarılması operasyonunu yürüten müdüre şaşırtan ödül!

Kenan Başaran ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Elif Karacaoğlu’nu, benim de dahil olduğum 45 gazeteciyi tek kuruş tazminatını ödemeden işten çıkartmayı başardığı için mi yılın İK yöneticisi seçtiniz ?”

Hürriyet’ten 45 gazetecinin tazminatsız çıkarılması operasyonunu yürüten müdüre şaşırtan ödül! 

NE OLMUŞTU?

Demirören Medya Grubu'na bağlı olarak yayın yapan Hürriyet gazetesi 25 Ekim 2019’da 45 muhabir, editör ve yazarı gerekçe göstermeden evlerine gönderdiği tebligatla işten çıkarmış, tazminatlarını da ödememişti. Çalışanlar, bugün hâlâ tazminatlarını almak için mücadele veriyor.

Hürriyet’ten 45 gazetecinin tazminatsız çıkarılması operasyonunu yürüten müdüre şaşırtan ödül!

O gün yaşanan gelişme sonrası basım açıklaması yapan gazeteciler, “Hürriyet’te toplam 481 yıl emeği olan 45 gazeteciye ‘Ne halleri varsa görsünler’ denildi. Kanser tedavisi görenler, hastanede bebek bekleyenler vardı. Bizimle çalışmak istememenizi çok iyi anlıyoruz. Duygularımız karşılıklı” demişti.