Gündem
03 Eyl 2023 11:25 Son Güncelleme: 03 Eyl 2023 11:30

Hürriyet’teki o köşenin adı parka verildi! Tabelası bugün asıldı…

Hürriyet Gazetesi Ankara Eki Haber Koordinatörü Fatih Tekeci’nin kaleme aldığı “Burada Okur Yazar” köşesinin adı, başkent Ankara’nın Altındağ ilçesindeki bir parka verildi.

Hürriyet Gazetesi Ankara Eki Haber Koordinatörü Fatih Tekeci’nin 1 Kasım 2013’ten beridir gazete okurlarından gelen sorun, talep ve önerileri kaleme aldığı “Burada Okur Yazar” köşesinin adı, başkent Ankara’nın Altındağ ilçesindeki bir parka verildi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararın ardından, parka “Burada Okur Yazar Köşesi Parkı” tabelası asıldı.

 

Hürriyet Gazetesi’nin, başkent Ankara’nın göbeğine imzasını attığı Burada Okur Yazar Köşesi Parkı’nın hikâyesi ise şöyle gelişti:

VATANDAŞ GAZETECİLİĞİ HAREKETE GEÇİRDİ

Hürriyet Ankara okuru Umut Özkan, 17 Mayıs 2021’de Burada Okur Yazar köşesinden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek, Hacettepe Hastanesi Acil Servis’in yakınında yer alan park alanı için, “Çok kötü durumda. Parktaki havuz kırık dökük, içi pislikten geçilmiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, öncelikle bu parkı pırıl pırıl yapmalı, çocukların oynayacağı ve halkın dinleneceği bir konuma getirmeli” talebinde bulundu. İki ay sonra bu defa 12 Temmuz 2021’de yine aynı okur Umut Özkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir geri dönüş yapılmamasını ve parkta herhangi bir çalışmanın olmamasını eleştirerek, “Bu parkta çocukların oynayacağı, insanların dinlenebileceği bir ortam oluşturulsun. Kent kazansın, Ankara nefes alsın” talebini yineledi. Israrcı vatandaş haberciliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi. Daha önce atıl halde olan ve asayiş açısından da zaman zaman bazı sorunlar oluşturan park, baştan sona yenilendi ve peyzaj düzenlemesi yapıldı.

DÖRT PARTİ GRUBUNUN DA ORTAK ÖNERİSİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı oturumunda; AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti grupları, söz konusu Altındağ ilçesi Hacettepe Hastanesi Acil Servis ile Adnan Saygun Caddesi kesişiminde bulunan isimsiz parkın “Burada Okur Yazar Köşesi Parkı” olarak isimlendirilmesi yönünde önerge verdi. Komisyondan geçen önerge, geçen ay Meclis gündemine geldi. Parka, oy birliğiyle “Burada Okur Yazar Köşesi Parkı” ismi verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 Eylül Cumartesi günü de “Burada Okur Yazar Köşesi Parkı” tabelasını astı.

 

FATİH TEKECİ KİMDİR?

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Fatih Tekeci, mesleğe 2010’da Hürriyet Gazetesi’nin Ankara Bürosu’nda gönüllü stajyer olarak başladı. Kısa bir süre sonra da o dönemki Doğan Haber Ajansı’nın (şimdiki Demirören Haber Ajansı) Antalya Bürosu’nda ilk kadrosunu alarak işe başladı. 2011’de bu defa muhabir olarak Hürriyet Gazetesi’nin Ankara Bürosu’na döndü. Kent haberciliğindeki başarısı ve haberlere getirdiği bakış açısıyla başkent Ankara’da dikkat çekmeyi başaran Fatih Tekeci, 2013’te ‘Editör’ olarak gazetecilik mesleğinin bu kez de mutfak (yazı işleri) kısmına geçiş yaptı. Bu sırada ‘Bir Başka Pencereden’ adlı haftalık röportajlar yaptı. Yine aynı yıl daha önce duayen gazeteci Yalçın Bayer’in Hürriyet Gazetesi’nin Ankara Eki’nde kaleme aldığı okur köşesini devraldı. Fatih Tekeci, ‘Burada Okur Yazar’ adlı bu köşe ile 1 Kasım 2013’ten bu yana vatandaş (yurttaş) gazeteciliğinin Türkiye’deki en önemli örneklerinden birine imza atmaya devam ediyor. 2022’de Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü görevine getirilen Fatih Tekeci, gazetecilik mesleğinin yanı sıra 2016 ve 2017 yıllarında TRT Ankara Radyosu’nda hafta içi her sabah ‘Kent Gündemi’ programını sundu. Fatih Tekeci, zaman zaman Radyo Trafik Ankara’da ‘Kentin Sesi’ programında dinleyicilerle buluşmaya zaman zaman da televizyon ekranlarında başkent siyaseti başta olmak üzere güncel konuları değerlendirmeye devam ediyor.