Polemik & Kulis
04 Ağu 2022 13:29 Son Güncelleme: 04 Ağu 2022 13:33

Hürriyet’te yeni dönem! Hande Fırat, ‘Ankara eki’ni kime emanet etti?

Hürriyet Ankara Büro’daki yeni yapılanma tüm hızıyla devam ediyor. Dün kadroya katılan isimlerin ardından bugün de yeni bir atama haberi geldi.

Hürriyet Ankara Büro’daki yapılanma süreci tüm hızıyla devam ediyor. En etkili bölge eklerinden biri olan Hürriyet Ankara, artık Fatih Tekeci’ye emanet.

Hürriyet Gazetesi’nin Ankara’daki tecrübeli isimlerinden biri olan Deniz Gürel’in, kısa süre önce TV 100’ün de bünyesinde bulunduğu 3N Medya Ankara Medya Grup Başkanlığı görevine getirilmesi sonrası, Hürriyet Ankara Bürosu’nda neler olacağı da merak konusuydu. Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Ankara’da en çok okunan ve takip edilen Hürriyet Ankara ekinin başına, özellikle de ‘Burada Okur Yazar’ adlı okur köşesiyle vatandaş gazeteciliğinin yaşatılmasını sağlayan Fatih Tekeci’yi getirdi.

 

FATİH TEKECİ KİMDİR?

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Fatih Tekeci, mesleğe 2010’da Hürriyet Gazetesi’nin Ankara Bürosu’nda gönüllü stajyer olarak başladı. Kısa bir süre sonra da o dönemki Doğan Haber Ajansı’nın(şimdiki Demirören Haber Ajansı) Antalya Bürosu’nda ilk kadrosunu alarak işe başladı. 2011’de bu defa muhabir olarak Hürriyet Gazetesi’nin Ankara Bürosu’na döndü. Kent haberciliğindeki başarısı ve haberlere getirdiği bakış açısıyla başkent Ankara’da dikkat çekmeyi başaran Fatih Tekeci, 2013’te ‘Editör’ olarak gazetecilik mesleğinin bu kez de mutfak(yazı işleri) kısmına geçiş yaptı. Bu sırada ‘Bir Başka Pencereden’ adlı haftalık röportajlar yaptı. Yine aynı yıl daha önce duayen gazeteci Yalçın Bayer’in Hürriyet Gazetesi’nin Ankara Eki’nde kaleme aldığı okur köşesini devraldı. Fatih Tekeci, ‘Burada Okur Yazar’ adlı bu köşe ile 1 Kasım 2013’ten bu yana vatandaş(yurttaş) gazeteciliğinin Türkiye’deki en önemli örneklerinden birine imza atmaya devam ediyor. Gazetecilik mesleğinin yanı sıra 2016 ve 2017 yıllarında TRT Ankara Radyosu’nda hafta içi her sabah ‘Kent Gündemi’ programını sundu. Fatih Tekeci, zaman zaman Radyo Trafik Ankara’da ‘Kentin Sesi’ programında dinleyicilerle buluşmaya zaman zaman da televizyon ekranlarında başkent siyaseti başta olmak üzere güncel konuları değerlendirmeye devam ediyor.